Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas Universitāte samazina studiju maksas

LU Preses centrs, 19.05.2009. 13:03

Lai pēc iespējas plašākam studēt gribētāju lokam dotu iespēju iegūt izcilu un zinātnē balstītu augstāko izglītību, Latvijas Universitāte (LU) savā jubilejas gadā nolēmusi samazināt studiju maksas studentiem, kas mācības LU uzsāks šā gada 1.septembrī. Turklāt šāda studiju maksa saglabāsies un paliks nemainīga visu studiju laiku.

„Par godu LU 90 gadu jubilejai, papildu aptuveni 215 ikgadējām stipendijām šogad tiks pasniegtas arī 90 sociālās „Ceļamaizes” stipendijas, kas paredzētas jauniem un talantīgiem jauniešiem no maznodrošinātām ģimenēm. Vienlaikus LU ir pieņēmusi vienotu lēmumu samazināt arī studiju maksu, lai iespēja studēt un iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību būtu pieejama plašākam cilvēku lokam,” lēmuma pieņemšanu pamato LU rektors prof. Mārcis Auziņš.

Vidējais LU studiju maksas samazinājums ir aptuveni 130 Ls vienā studiju programmā vienam studiju gadam. Vidēji studiju maksa bakalaura studiju programmā būs 1300 Ls gadā, bet maģistra studiju programmā – 1500 Ls gadā (šī gada LU bakalaura programmu absolventiem – 1150 Ls gadā). Sīkāk ar studiju maksas izmaiņām katrā studiju var iepazīties LU portālā www.lu.lv.

LU ir vienīgā klasiskā tipa universitāte Latvijā, kas piedāvā visplašāko studiju programmu klāstu, aptverot gan dabaszinātnes, medicīnu, sociālās un humanitārās zinātnes, turklāt studiju kursu un programmu piedāvājums ar katru gadu tiek papildināts. Kopā ar visiem zinātniskajiem institūtiem LU ir ne tikai Latvijas lielākā izglītības, bet arī pētniecības iestāde.

„Pirms 90 gadiem Latvijas Universitāte kļuva par Latvijas intelektuālās dzīves centru, ieliekot stingrus pamatus mūsu valsts augstākās izglītības un zinātnes tradīcijām. Arī tagad, gandrīz pēc gadsimta, Universitātes galvenā misija nav būtiski mainījusies, tā joprojām ir un paliek – zinātnē balstīta, mūsdienīga un Eiropā konkurētspējīga augstākā izglītība,” uzsver M.Auziņš.

Rektora tematiskā uzruna: http://www.lu.lv/video/rektors/19-05-2009_reflektantiem.html.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV