Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Maijā Rīgā atzīmēs Kaimiņu dienas

Anna Kononova, 20.05.2009. 14:09

Tāpat kā iepriekšējos četrus gadus, arī šogad maijā Rīgā tiks atzīmētas Kaimiņu dienas. Šiem svētkiem veltītie pasākumi notiks visās Rīgas priekšpilsētās un rajonos.

Vairākas izpilddirekcijas Kaimiņu dienu pasākumus rīkos 26. maijā.

No 14.00 līdz 18.00 Strazdumuižas parkā Kaimiņu dienu rīkos Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija. Pasākuma programmā iekļauts koncerts ar Pāles ielas iedzīvotāju sadziedāšanos, apkārtējo skolu skolēnu priekšnesumiem, atrakcijas bērniem, Strazdumuižas Neredzīgo ciemata iedzīvotāju rokdarbu izstāde, ekskursija uz Latvijas Neredzīgo biedrības vēstures muzeju Strazdumuižā.

No 16.00 līdz 21.00 Anniņmuižas bulvārī 31, Reģionālā sporta centra „Anniņmuiža” apkārtnē, Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcija rīko akciju – šovu „Kā aizsargāt kaimiņu”, amatniecības izstādi „Mūsu rokas, mūsu stils”, Labas dzīvošanas performanci „Kustība, ritms, mūzika”, Kaimiņu ballīti.

No 18.00 līdz 20.00 Mūrnieku ielas 3 pagalmā, Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcija rīko pasākumu ar devīzi „Kādi bijām, kādi esam, kādi būsim” un koncertu Mūrnieku un Matīsa ielas skvērā.

Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcija Kaimiņu dienu rīko 27. maijā Sarkandaugavas ielā 22/24 no 16.00 līdz 20.00. Programmā - tikšanās ar Latvijā pazīstamiem sportistiem, sportiskas un mākslinieciskas aktivitātes, dziesmas un dejas, radošās darbnīcas. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Bērnu jauniešu centru "Laimīte" un Reģionālo sporta centru "Sarkandaugava".

Rīgas Centra rajona izpilddirekcija Kaimiņu dienu rīkos 29. maijā plkst. 18.00 Lāčplēša ielas 29 pagalmā. Paredzēta mākslinieka I. Feldberga darinātas piemiņas plāksnes atklāšana arhitektam J.Alksnim, pilsētas vēsturnieka V. Eihenbauma stāstījums par ēku vēsturi, muzikālas prezentācijas, jautras spēles un rotaļas.

Rīgas Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija Kaimiņu dienu rīkos 30. maijā plkst. 12.00 Ojāra Vācieša ielā. Svētki būs veltīti dižgariem O. Vācietim un J. Akurāteram, kuri dzīvojuši šajā ielā, paredzēta ielas fotoizstāde, koncerts, radošās darbnīcas bērniem, sienas apgleznošana, izbraucieni ar ormani un citas izdarības.

Kaimiņu dienas idejas autors ir francūzis Atanaze Perifāns (Atanase Perifan), kurš 1990. gadā ar domubiedru grupu izveidoja asociāciju, lai mobilizētu cilvēkus rīkoties pret nošķirtību un atstumšanu. Tika sarīkoti vairāki veiksmīgi pasākumi, lai vienotu kaimiņus. Kopš 2004.gada Kaimiņu dienas tiek atzīmētas visā Eiropā.

Šogad Kaimiņu dienas atbalsta Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments, atzīstot šos svētkus kā labu piemēru draudzības un solidaritātes veicināšanā.

Papildus informācija: http://www.european-neighbours-day.com/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV