Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmieras Pilsētas svētkos - Raimonda Paula sadziedāšanās svētki

Inese Kazuša, 26.05.2009. 10:11

Lai pārrunātu pasākumu programmu, kā arī tirdziņa organizēšanu, pilsētas noformēšanu un citus jautājumus, pirmdien, 25.maijā, Valmieras pilsētas pašvaldībā tikās Pilsētas svētku organizēšanas darba grupa.

Arī šajā gadā Pilsētas svētku laikā valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja baudīt daudzveidīgu pasākumu. Būs pasākumi gan lieliem, gan maziem Valmieras 726.dzimšanas dienas ciemiņiem. Turklāt vienlaikus ar pilsētas svētkiem tiks atzīmēta Valmieras Novadpētniecības muzeja 50. gadadiena, kā arī pilsētā norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā.

Valmieras Pilsētas svētki sāksies 2.jūlijā ar koncertu Pilsdrupu estrādē. 3.jūlijā muzeja pagalmā profesionāli mākslinieki un sabiedrībā pazīstamas personas tiks aicinātas piedalīties mākslas akcijā „Dāvini ziedus muzejam”, kad tiks zīmēti ziedi un no mazajām gleznām kopīgi veidots liels mākslas darbs. Šajā dienā muzeja izstāžu zālē tiks atklāta arī A. Jansones - Zirnītes darbu izstāde „Lietas un vietas. Burtnieki.lv”. Savukārt Pilsdrupu estrādē visi interesenti ir laipni gaidīti piedalīties svinīgajā sarīkojumā par godu muzeja jubilejai. Diena noslēgsies ar nakts koncertu brīvdabas estrādē „No sirsniņas sirsniņai”, kurā piedalīsies dažādi deju kolektīvi.

4.jūlijā interesenti varēs apmeklēt tradicionālo un valmieriešu un pilsētas viesu iecienīto svētku tirdziņu Rātslaukumā, kur būs iespēja iegādāties dažādu amatnieku un mājražotāju preces un darinājumus. Tirgoties gribētāji aicināti pieteikties Valmieras Novadpētniecības muzejā, zvanot 64224770.

Arī šogad pie Kultūras centra projektā „Valmiera spēlējas” tiks organizētas dažādas spēles un radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem, kā arī pieaugušajiem. Būs arī citas atrakcijas pašiem mazākajiem svētku dalībniekiem. Bet Bastiona ielā norisināsies velotriāla sacensības „Valleta Open”. Pilsētas svētku laikā norisināsies arī tradicionālās sacensības „Valmieras spēkavīrs 2009”. Bet 4. – 5. jūlijā norisināsies arī pludmales volejbola sacensības „Volejbols Valmieras svētkos”. Mierīgākas gaisotnes cienītājiem pilsētas svētku organizatori piedāvās Haralda Sīmaņa koncertu Sīmaņa baznīcā.

Valmieras Pilsētas svētki noslēgsies ar Raimonda Paula sadziedāšanās koncertu estrādē, kuras ietvaros tiks sumināti pašvaldības apbalvojumu „Goda valmierietis” un „Gada valmierietis” ieguvēji. Būs arī svētku balle.

Jāpiebilst, ka 3.jūlija nakts koncerts „No sirsniņas sirsniņai” un 4.jūlija noslēguma koncerts ar Raimonda Paula piedalīšanos būs par ieejas maksu. Pirmsskolas vecuma bērniem- ieeja būs bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā būs lētāk.

Lai informētu par Pilsētas svētku programmu, portālā www.valmiera.lv izveidota sadaļa „Valmierai 726”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV