Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV1 plaši atspoguļos vēlēšanu norisi

Ieviņa Ancena, 28.05.2009. 14:35

Gatavojoties 6. jūnijā notiekošajām Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām, Latvijas Televīzijas 1. kanāls (LTV1) jau no marta programmā iekļāvis virkni raidījumu, kas plaši un uzskatāmi informē par vēlēšanu norisi. Tomēr īpaši koncentrēti valstiski svarīgais fakts tiks atspoguļots pēdējā nedēļā pirms vēlēšanām.
LTV1 plaši atspoguļos vēlēšanu norisi

Līdz pat 5. jūnijam turpināsies diskusiju raidījums „100. pants. Pašvaldību vēlēšanas”, kurās Iveta Elksne un Jānis Geste iztaujā Latvijas astoņu lielāko pilsētu jeb republikas nozīmes pilsētu mēra amata kandidātus. Raidījums skatāms katru darbdienu, izņemot pirmdienu, no plkst. 19:30 līdz 20:30. Studijas viesu skaits atkarīgs no tā, cik vēlēšanu sarakstu Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegušas konkrētās pilsētas pašvaldības: uz diskusiju tiek aicināts saraksta līderis. Ceturtdien, 28. maijā studijā viesosies Jēkabpils mēra amata kandidāti, piektdien, 29. maijā – Daugavpils, otrdien, 2. jūnijā – Rēzeknes, trešdien, 3. jūnijā – Ventspils, ceturtdien, 4. jūnijā – Jūrmalas, bet piektdien, 5. jūnijā – Valmieras sarakstu līderi.

Arī raidījumā „Labrīt, Latvija” līdz pat 4. jūnijam turpināsies rubrika “Pašvaldību vēlēšanas – Rīgas mēra krēsls”. Tā skatāma ik rītu plkst. 7.35, no pirmdienas līdz ceturtdienai.

Skatītājiem tiks piedāvāti arī Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām veltītie bezmaksas priekšvēlēšanu aģitācijas pēdējie raidījumi: Eiropas Parlamenta vēlēšanu bezmaksas priekšvēlēšanu aģitācijas 2. kārta gaidāma 3. un 4. jūnijā plkst. 16:30, bet pašvaldību vēlēšanu bezmaksas priekšvēlēšanu aģitācijas 2. kārtas pēdējais raidījums būs skatāms 29. maijā plkst. 17.05.

Savukārt 5. jūnija vakarā plkst. 21:10 uz raidījuma „Kas notiek Latvijā?” speciālizlaidumu aicinās Jānis Domburs. Publiskajās debatēs piedalīsies Rīgas mēra amata kandidāti.

Īpaši saspringta būs vēlēšanu diena - 6. jūnijs. Par karstākajiem jaunumiem vēlēšanu norisē dažādos Latvijas novados vēstīs LTV Ziņu dienesta sagatavotie ziņu speciālizlaidumi, kas ēterā būs plkst. 11.00, 14.00 un 16.00.

Tradicionālais LTV1 vēlēšanu nakts raidījums „Latvija izvēlas!” sāksies plkst. 21:50 un ēterā būs orientējoši līdz plkst. 01:20. Raidījumu veidos visi LTV Ziņu dienesta žurnālisti, sekojot līdzi vēlēšanu gaitai un prognozējot provizoriskos rezultātus. Ko Latvija šajā dienā būs izvēlējusies? Kam piederēs varas krēsli Rīgā, Latvijas lielpilsētās, jaunajos novados un Briselē? Kā tas ietekmēs Latvijas turpmāko ceļu? Kā dzīvosim tālāk? Par to diskutēsim tiešraidē no LTV 1. studijas un translācijās no Liepājas, Rēzeknes, Briseles, partiju birojiem Rīgā, Centrālās vēlēšanu komisijas un citiem vēlēšanu norises centriem.

Savukārt 7. jūnijā par Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem vēstīs informatīvā raidījuma „Panorāma” speciālizlaidums, kas sāksies tūlīt pēc tradicionālā ziņu izklāsta - plkst. 20:50.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV