Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Cēsīs notiks Livonijas svētki

easyget.lv, 30.05.2009. 20:56

Nākamās nedēļas nogalē, 6., 7. jūnijā, Cēsīs norisināsies Livonijas svētki.

Jebkurš interesents tiks uzņemts Wendenes kājnieku pulkā, apbruņots un atalgots. Tiks laipni gaidīti gan lieli, gan mazi, gan veci, gan jauni un pulkā iestajušos šķēpnešus kaujas iemaņām - aizsardzībai un uzbrukumam - apmācīs pieredzējuši Livonijas karavīri. Savas jauniegūtās iemaņas turpat uz vietas būs iespēja arī demonstrēt, sacenšoties dažādās kara spēlēs un izcīnot pulka karognesēja godu.

Livonijas bruņinieki sacentīsies zobencīņas mākslā, un cīņas uzvarētāju noteiks gan lauka maršala, gan klātesošo skatītāju lēmums. Savukārt sacensībās lokšaušanā piedalīties varēs jebkurš, un tas nozīmē, ka cīņa par galveno balvu - apsudraboto ābolu, solās būt sīva.

Daiļajām bruņinieku dāmām un ne tikai viņām būs iespēja gūt iemaņas viduslaiku Livonijas pavārmākslā. Pirmo reizi Livonijā viduslaiku pasākumā būs TIKAI VIDUSLAIKU ĒDIENI!

Bruņinieks, kurš uzvarēs zobencīņas sacensībās tiks iecelts par Wendenes pulka kapteini, un balvā saņems varas simbolu - kaujas vāli. Ar pulka kapteini priekšgalā Livonijas skanīgāko dūdinieku mūzikas pavadījumā dosimies Wendenes kājnieku pulka svinīgajā gājienā cauri Cēsu pilsētai un atzīmēsim Livonijas laika vārtu atvēršanos.

Abas dienas būs baudāma skanīgākā Livonijas mūzika, to spēlēs gan pils torņos, gan pils zālēs, bet viduslaiku tirgū piedalīsies tirgotāji un amatnieki, kuru sirdīs un prasmēs viduslaiki ieņem īpašu vietu. Kā arī būs sastopami īpaši viesi no Transilvānijas.

Piedzīvojumi, kas jāpiedzīvo!

Izvērstu pasākuma programmu skatīt šeit

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV