Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Bruņoto spēku mūziķi maršēs Vecrīgā un defilēs pie Brīvības pieminekļa

Normunds Stafeckis, 04.06.2009. 10:34

Svinot Latvijas armijas 90.gadadienu, šodien, 4.jūnijā, plkst.13 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba orķestris no Pils laukuma parādes maršā dosies uz Brīvības pieminekļa laukumu pa maršrutu: Pils iela - Doma laukums -Tirgoņu iela - Kaļķu iela - Rātslaukums - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis. Ap plkst.13.20 pēc orķestra ierašanās laukumā pie Brīvības pieminekļa notiks populāras mūzikas koncerts, kas plkst.13.45-13.55 noslēgsies ar defilē programmas demonstrējumu.

2008.gada vasaras sezonā lielu rīdzinieku un galvaspilsētas viesu interesi izsauca bruņoto spēku orķestru parādes marši cauri Vecrīgai, koncerti un defilē programmu demonstrējumi laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Ņemot vērā publikas atsaucību arī šovasar militārie orķestri muzicēs Vecrīgas ielās un laukumos. Šogad pirmais šāds pasākums notika jau 21.maijā. Savukārt nākamie parādes marši un defilē plānoti 18.jūnijā, 2., 16. un 30.jūlijā, 27.augustā un 10.septembrī plkst.13.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiks dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Plašāk par armijas gadadienas svinībām lasiet svētku mājas lapā "www.la90.lv".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV