Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Universitātē sāksies izlaidumi

LU Preses centrs, 04.06.2009. 13:32

6. jūnijā Latvijas Universitātē sākas izlaidumi, kas turpināsies līdz 4.jūlijam. Kopumā šajā akadēmiskajā mācību gadā Universitāti absolvē ap 5 200 jauno speciālistu.

Šovasar izlaidumu 41 svinīgajā aktā diplomus saņems ap 4 000 Latvijas Universitātes 14 fakultāšu studenti. Pirmie izlaidumi šajā akadēmiskajā mācību gadā notika rudens semestrī, un Universitāti jau absolvējuši 1 200 jaunie speciālisti.

Visvairāk absolventu šovasar būs Ekonomikas un vadības fakultātei – aptuveni 1 400, Juridiskajai fakultātei - 500, Sociālo zinātņu fakultātei - 450; Moderno valodu fakultātei 400, kā arī Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātei, kuru absolvēs 340 studentu.

Tradicionāli izlaidumi notiek Alma Mater sirdī – Lielajā aulā, un arī šogad lielākā daļa svinīgo sarīkojumu notiks tur. Absolventus, fotografējoties uz Universitātes galvenajām kāpnēm, varēs redzēt gandrīz katru dienu līdz pat 4. jūlijam, kad ar diplomu izsniegšanu Teoloģijas fakultātes bakalaura studiju programmas absolventiem tiks noslēgts šī gada vasaras izlaidumu maratons.

Pirmie diplomus šovasar saņems Uzturzinātnes maģistra starpaugstskolu studiju programmas absolventi. Šis būs otrais šīs programmas, kuru kopīgi īsteno Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte, izlaidums. Svinīgais pasākums sāksies 6.jūnijā plkst. 15:00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā.

Starpaugstskolu programmu šogad absolvē 20 veselības zinātņu maģistri uzturzinātnē. Programmas absolventi ir izstrādājuši un starpaugstskolu pārbaudījumu komisijai prezentējuši savus maģistru darbus par sabiedrības veselības un uztura problēmām, parādot sevi kā kompleksi domājošus speciālistus, kuri izprot, ka uzturam ir ārkārtīgi liela nozīme daudzu hronisku un akūtu slimību profilaksei un arī ārstēšanai. Šie speciālisti apkopojot un papildinot studiju laikā iegūtās zināšanas un praktiskās iemaņas, spēs sniegt konsultācijas par veselīgu uzturu visā cilvēka dzīves laikā, domās par veselīgu pārtikas produktu izstrādi un spēs veikt zinātniski pētniecisko darbu šajā virzienā, kā arī iesaistīties likumdošanas aktu izstrādē.

Ar pilnu Latvijas Universitātes izlaidumu grafiku var iepazīties šeit: http://www.lu.lv/aktualitates/index.html?id=2680

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV