Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas domē iekļūst SC, PS, LPP/LC un JL

LETA, 08.06.2009. 09:55

Rīgas domes vēlēšanās piecu procentu barjeru izdevies pārvarēt tikai četriem sarakstiem, līdz ar to jaunajā sasaukumā darbosies politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" (SC), "Pilsoniskā savienība" (PS), partija LPP/LC un "Jaunais laiks" (JL), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie pašvaldību vēlēšanu rezultāti par 131 no 158 vēlēšanu iecirkņiem Rīgā.

Domē neiekļūst trīs no pašreizējām četrām koalīcijas partijām - vicemēra Andra Ārgaļa pārstāvētā Tautas partija (TP), līdzšinējā mēra Jāņa Birka pārstāvētā apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un vicemēra Jāņa Dinēviča pārstāvētā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP).

Balsojuma rezultāti 131 no 158 vēlēšanu iecirkņiem liecina, ka vēlēšanās pārliecinošs līderis ir SC, kas saņēmis 33,52% balsu. Kā otrie seko PS - 19,17%, tālāk LPP/LC - 15,23% un JL - 11,36%.

Par "Sabiedrību citai politikai" (SCP) nobalsojuši 3,85% vēlētāju, bet par apvienību TB/LNNK - 3,38%.

"Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) saņēmusi 2,66% vēlētāju atbalstu, TP - 2,03%, Zaļo un zemnieku savienība - 2%, bet LSDSP - 1,26% balsu.

Esošajā domes sastāvā lielākā patlaban ir TP frakcija ar deviņiem deputātiem. Pa astoņiem deputātiem Rīgas domē patlaban ir TB/LNNK, PCTVL un LPP/LC, savukārt pa septiņiem deputātiem - SC un JL. LSDSP Rīgas domē ir pieci deputāti, bet apvienības "Dzimtene/Latvijas Sociālistiskā partija" deputātu frakcijai - četri.

Rīgas domē darbojas arī četri neatkarīgie deputāti.

Iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās JL ieguva 13 deputāta mandātus, PCTVL - deviņus, TP - astoņus, apvienības "Dzimtene" un Latvijas Sociālistiskās partijas apvienotais saraksts - astoņus, LSDSP - septiņus, TB/LNNK - sešus, partija "Jaunais centrs" - piecus, LPP - četrus, tomēr sasaukuma laikā vairāki deputāti mainīja savu piederību frakcijām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV