Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Valmieras Integrētajā bibliotēkā var iepazīt Jāņu svinēšanas tradīcijas

Līga Tarbuna, 09.06.2009. 15:30

Valmieras Integrētās bibliotēkas 1.stāvā jūnijā apskatāma grāmatu izstāde par Latvijas pļavu un dārzu puķēm, dižkokiem, ārstniecības augu vākšanu un Jāņu svinēšanas tradīcijām. Izstādi veidojusi bibliotekāre Lolita Gaile.

Eiropas Komisijas informācijas punkta Europe Direct Valmierā vadītāja Malva Šķēle informē, ka bibliotēkas apmeklētājus interesē šajā izstādē piedāvātā tematika. „Vasarā valmieriešus un rajona iedzīvotājus visvairāk interesē temati, kas saistīti ar augu izmantošanu ārstniecībā un dārza iekārtošanu. Tāpat cilvēki interesējas par Latvijas aizsargājamiem augiem, kā arī Līgo svētku svinēšanas tradīcijām. Šādas izstādes pievērš cilvēku uzmanību sezonāla rakstura lietām, kas attiecīgajā mēnesī ir saistošas un noderīgas,” saka Malva Šķēle.

Malva Šķēle informē, ka ik mēnesi Valmieras Integrētās bibliotēkas 1.stāvā var aplūkot kādu grāmatu izstādi par tēmu, kas raksturīga attiecīgajam mēnesim. Tāpat bibliotēkas telpās regulāri aplūkojamas arī gleznu, fotogrāfiju, grāmatu un citas izstādes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV