Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LU Botāniskajā dārzā notiks Ziedu Balle

LU Preses centrs, 12.06.2009. 12:25

No 9. līdz 12. jūlijam visus puķu mīļotājus aicina gada lielākie dārzu svētki - Ziedu Balle, kas šogad notiks zaļumos - Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā. Svētku viesus gaida tikšanās ar puķuzirņiem, rozēm, lilijām un citiem ziedošiem un neziedošiem augiem, būs arī iespēja augus iegādāties. Ziedu Ballē 10. jūlijā visas dienas garumā dziedās arī festivāla „Baltika” Rīgas dienas dalībnieki.
LU Botāniskajā dārzā notiks Ziedu Balle

Ziedu Balle ir vērienīgākā, daudzveidīgākā un plašāk apmeklētā ziedu un dekoratīvo augu izstāde Latvijā un Baltijas valstīs. Pasākums notiek jau astoto gadu, katru gadu pulcējot vairāk nekā 20 000 apmeklētājus no visas Latvijas, kā arī interesentus no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas un Anglijas. Izstādē būs aplūkojami augi un ziedi, kurus selekcionējuši un izaudzējuši Latvijas labākie dārznieki. Apmeklētājus priecēs arī floristu, tēlnieku un ainavu arhitektu izstādei radītie tēli.

Šoreiz izstādes ierīkotāji nolēmuši izstādi veidot brīvā dabā – Latvijas Unversitātes Botāniskajā dārzā Rīgā, kur blakus pastāvīgajām dārza ekspozīcijām atrodas vieta arī citu audzētāju lolojumiem. Iepriekšējos gadus Ziedu Balle notika Rīgas Latviešu biedrības namā.

Ziedu Balles laikā notiks arī festivāla „Baltika” dalībnieku sadziedāšanās. 10. jūlijā Botāniskajā dārzā viesus priecēs folkloras kopas no visas Latvijas, un vakarā būs režisores Ritas Garnakas uzvedumu „Laika zīmes”.

Izstāde Ziedu Balle atvērta no 9.-līdz 12 jūlijam no pulksten 9:00 līdz 19:00. LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ieejas maksa dārzā un izstādē: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem – Ls 2,00, pieaugušajiem – Ls 2,50.

Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV