Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Mammadaba" rīko konkursu par kuplāko Jāņu vainagu

Ilze Meirupska, 15.06.2009. 09:40

Jāņu vainags ir ikviena kārtīga līgotāja galvas rota. Tā kā tradicionāli Jāņu vainagus pieņemts darināt no trejdeviņiem ziediem un augiem, kas plūkti Jāņu vakarā, "Latvijas valsts meži" kustības par atpūtu dabā "Mammadaba" eksperti noteiks šī gada kuplākā Jāņu vainaga īpašnieku. Par uzvarētāju tiks atzīts tas Jāņu bērns, kurš savā vainagā būs izmantojis pēc iespējas vairāk dažādu jāņuzāļu.

Lai noteiktu šī gada kuplākā Jāņu vainaga īpašnieku, portāla www.draugiem.lv "Zaļajā sadaļā" sadarbībā ar SEB banku uzsākts "Mammadaba" "Kuplākā Jāņu vainaga" konkurss, kurā aicināti piedalīties visi Latvijas līgotāji un Jāņu vainagu īpašnieki.

Konkursa dalībnieku uzdevums ir vienkāršs - nofotografēt savu Jāņu vainagu un fotogrāfiju ievietot portāla "Zaļajā sadaļā". Jāņu vainagu vērtēšanas galvenais kritērijs būs vainagā izmantoto jāņuzāļu skaits, kuras atpazīs kompetenti nozares speciālisti.

Kuplākā Jāņu vainaga īpašnieks saņems SEB bankas un "Mammadaba" īpašo Stila karti ar naudas prēmiju, kā arī lielisku iespēju pēc Jāņiem atpūsties Tērvetes dabas parkā un bez maksas vēžot Tērvetes ūdenskrātuvē.

Lai izdotos uzpīt viskuplāko Jāņu vainagu, pirms došanās jāņuzāļu medībās un vainagu darināšanas Jāņa bērni aicināti iepazīties ar Latvijas valsts mežos un pļavās sastopamo augu daudzveidību "Zaļās sadaļas" Jāņu zāļu enciklopēdijā. Savukārt savus interesējošos jautājumus gan par Jāņu zālēm, gan Līgo svētku svinēšanas paradumiem ikviens varēs uzdot Līgo tradīciju ekspertam, SEB bankas darbiniekam Kristapam Rozītim.

"Zaļā sadaļa" ir interaktīvs un aizraujošs projekts, kas Latvijas populārākajā interneta portālā izveidots ar mērķi informēt, izglītot, kā arī iesaistīt iedzīvotājus videi draudzīgās aktivitātēs. Katru mēnesi "Zaļajā sadaļā" tiek apskatītas jaunas vides aktualitātes un tēmas, pieejami padomi un informācija par veselīgu, zaļu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī atpūtas iespējām Latvijas dabā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV