Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aicina uz Jāņu dienas svinībām Jūrmalā "Pulks sanāca Jāņa bērnu"

Ingmārs Čaklais, 16.06.2009. 15:11

Vasaras saulgriežu laikā Jūrmalas pilsētas dome aicina Jāņu dienu ielīgot un sagaidīt draudzīgā pulkā, tādēļ pirmdien, 22.jūnijā, Jāņa bērni tiek aicināti pulcēties Horna dārzā pie Majoru kultūras nama (Jomas ielā 35) un plkst.20.00 doties svētku gājienā pa Jomas ielu uz Dzintaru koncertzāli (Turaidas ielā 1), kur plkst.20.30 notiks Jāņu dienas ieskaņas koncerts "Pulks sanāca Jāņa bērnu", kas apvienots ar Kokļu dienu noslēguma koncertu.

Koncertā piedalīsies dziedātājs Normunds Rutulis, Jūrmalas kori: "Jūrmala", "Vaivari", "Lira", "Spārnos", viesi no Rīgas - koris "Dziesmu vara" un koris no Smiltenes. Svētkos dejos Jūrmalas tautas mākslas deju kolektīvi "Vēlreiz", "Tapa", "Zālīte", "Ābelīte", Jūrmalas pūtēju orķestris un 29 kokļu ansambļi ar vairāk nekā 230 dalībniekiem no visas Latvijas.

Pēc koncerta Dzintaru pludmalē tiks aizdegti saulgriežu ugunskuri.

Līgo dziesmu skandēšanai noskaņoties varēs arī otrā lielajā kokļu dienu koncertā ".Skaņu viļņi", kas notiks 21.jūnijā plkst. 18:00 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Baznīcas ielā 13). Koncertā piedalīsies Edīte Alpe (ērģeles), Aglonas bazilikas Kora skolas koklētāju ansamblis, Aizkraukles, Babītes, Cēsu, Engures, Iecavas, Kolkas, Madonas, Rīgas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu un Jūrmalas koklētāju ansambļi, apvienoto koklētāju ansambļu virsdiriģente Māra Vanaga un diriģente Līga Ančevska. Programmā dažādu laikmetu un tautu komponistu mūzika un Līgas Ančevskas skaņdarba "Viļņi" pirmatskaņojums.

Kokļu dienu mākslinieciskā vadītāja ir Jūrmalas mūzikas vidusskolas pedagoģe Kristīne Ojala. Šīs ir jau ceturtās Kokļu dienas Jūrmalā, un tās tradicionāli notiek ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu pašos vasaras saulgriežos.

Otrdien, 23.jūnijā, plkst.12.00 Kauguru kultūras nama pagalmā (Raiņa ielā 110) būs Saulgriežu ielīgošana "Visu gadu dziesmas krāju Jāņu dienu gaidīdama", darbosies zāļu tirdziņš.

Pašā Līgo vakarā Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Dzintaru koncertzāli jūrmalniekus un pilsētas viesus plkst. 22.00 aicina uz Jāņu nakts balli Mellužu estrādē, kur darbosies arī bufete.

Aspazijas mājā Dubultos (Z.Meierovica prospektā 20) Jāņu ielīgošana būs jau 19.jūnijā plkst.18.00. Atsaucoties Ilgas Reiznieces aicinājumam, pirms pieciem gadiem Aspazijas māja iekļāvās Jāņu paražu atdzīvināšanas kustībā. Iepriekšējos gados Saulgriežus ielīgojušas dažādas grupas - gan Baibas Leimanes folkloras kopa, gan "Budēļi", gan pagājušogad - atraktīvās "Milzkalnietes". Šogad sadziedāšanās un vasaras saulgriežu tradīciju atminēšanās notiks kopā ar folkloristi, jūrmalnieci Rūtu Kārkliņu, un Jāņu dziesmas ieskandēs koklētājs Andis Ērglis. Pie svētku ugunskura Aspazijas mājā mīļi gaida ciemiņus ar Jāņu zālēm un groziņiem.

Visi Jāņu pasākumi notiek bez maksas - par to gādājusi Jūrmalas pilsētas dome.

Priecīgu līgošanu!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV