Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Baložos notiks Jāņu ielīgošana ar koncertu un tradīciju izzināšanu

Ilze Reinholce, 17.06.2009. 15:12

Baložos 18.jūnijā pulksten 19.30. skvērā pie kultūras nama sāksies Jāņu ielīgošana. Tajā būs iespēja vērot un līdzdarboties dažādās šo svētku tradīcijās, ar savu balsi atbalstīt Līgo dziesmas, iet rotaļās un cienāties ar sieru.

Svētku sarīkojumā piedalīsies arī Baložu kultūras nama kolektīvi kā jauktais koris "Zemdega", tautas deju kolektīvs "Trejdeviņi Baloži", bērnu vokālais ansamblis "Baltā dūja" un šova grupas "Mirāža". Šie kolektīvi ar saviem priekšnesumiem uzstāsies Jāņu ielīgošanas programmas sākumā, tad sekos alus dzeršanas konkurss, kā arī deju un rotaļu apguve. Jāņu ielīgošana noslēgsies ar Baložu kultūras nama kolektīvu koppriekšnesumu dziesmu-deju "Par mezgliem".

"Jāņu ielīgošanas sarīkojumam izvēlējāmies vietu pie Baložu kultūras nama pilsētas centrā, tādējādi cerot ne tikai uz tiem apmeklētājiem, kuri plānojuši kopā ar mums ielīgot Jāņus, bet pievienotos arī jebkurš, kurš pamanītu mūsu rosību. Esam pārliecinājušies, ka mūsdienās cilvēki vairs īsti nezina Jāņu tradīcijas, rotaļas, dejas vai Līgo dziesmu vārdus. Savukārt šādā kopīgā Jāņu ielīgošanas sarīkojumā būs laba iespēja to visu apgūt un vēlāk izmantot svinot savu tuvinieku un draugu lokā," pārliecināta Baložu kultūras nama vadītāja Ilze Reinholce.

Jāņu ielīgošanu Baložos organizē Baložu kultūras nams, un apmeklētājiem līdzdarbošanās un vērošana būs bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV