Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Stingrāk uzraudzīs dzimumnoziedzniekus

LETA, 18.06.2009. 10:27

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kas paredz stingrāk uzraudzīt dzimumnoziedzniekus.

Likums noteic, ka brīvības atņemšanas iestādes administrācija pirms notiesātā atbrīvošanas pēc pilna tiesas spriedumā noteiktā soda laika izciešanas nosūtīs bāriņtiesai informāciju par notiesāto, kas sodu izcieš par tīšiem vardarbīgiem noziedzīgiem nodarījumiem vai noziedzīgiem nodarījumiem pret dzimumneaizskaramību un tikumību.

Šo informāciju nosūtīs ne vēlāk kā 15 darba dienas pirms paredzamās notiesātā atbrīvošanas no brīvības atņemšanas iestādes, bet par notiesātajiem, kas tiks atbrīvoti amnestijas vai apžēlošanas kārtībā, informāciju nosūtīs nekavējoties pēc amnestijas vai apžēlošanas akta saņemšanas.

Bāriņtiesai nosūtāmajā informācijā būs jānorāda notiesātā vārds, uzvārds, personas kods, Krimināllikuma pants, pēc kura viņš notiesāts, piespriestā soda termiņš un plānotais atbrīvošanas datums, kā arī izraudzītā dzīvesvieta.

Minēto informāciju nosūtīs bāriņtiesai atbilstoši notiesātā iepriekšējās deklarētās dzīvesvietas adresei. Ja notiesātajam nav deklarētās dzīvesvietas adreses, informāciju nosūtīs tai bāriņtiesai, kuras teritorijā notiesātais nolēmis dzīvot pēc atbrīvošanas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV