Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Silmačos līgos pēc „Skroderdienu” motīviem

Elīna Neimane, 18.06.2009. 11:04

Līgo vakarā, 23.jūnijā pulksten 19 visi līgot gribētāji tiek aicināti uz Druvienas pagasta Silmaču estrādi, kur notiks Līgo svētku svinēšana ar atraktīvo teātra spēli „Jautrās dienas Jāņu priekšvakarā” pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas „ Skroderdienas Silmačos” motīviem. Ienākumi no biļetēm par teātra izrādi daļēji tiks ziedoti Silmaču muzejam.

Jau par gadskārtu tradīciju kļuvušās izrādes „Skroderdienas Silmačos” motīvus jaunās skaņās izspēlēs Rīgas Vecpilsētas teātris režisores Edītes Neimanes vadībā. "Izrādē, piemēram, Dūdars ir dizaineris. Par to liecina arī viņa ārējais imidžs - saulesbrilles, blondie mati. Ārēji viņš mazliet līdzinās Dāvidam. Pindacīša un Bebene ir bezdarbnieces. Bebene brīvā brīdī dejo vēderdejas. Kārlēns dziesmu "Lai iedzeram, lai svinam" arī dzied šodienas jauniešu garā. Būtībā izrāde atklāj latviešu tikumus un netikumus," stāsta režisore.

Pēc muzikālās spēles līgotājiem būs iespēja piedalīties tādās atrakcijās kā alus dzeršanas sacensības, desiņu ēšanas turnīrs un citās izdarībās kā lieliem, tā maziem. Pēc pasākuma zaļumballe, kurā ikviens varēs lustēt un griezt dančus līdz pat rīta gaismai grupas „Pieci vēji” izpildītās latviešu mūzikas zelta fondu ritmos. 

„Šogad vēlamies īpaši akcentēt drošu un ērtu svētku norisi, tāpēc līgotāju ērtībām tiks nodrošināta telšu pilsētiņa, līdz ar to Jāņa bērni var bez bažām atļauties svinēt gada īsākās nakts burvību, neuztraucoties par to, ka rīta gaismā uzreiz jāsēžas pie automašīnas stūres,” informē pasākuma organizatoru komandas pārstāve un radošās apvienības jauniešiem „Trepes” vadītāja Ramona Liepiņa.

Ieeja pasākumā un biļešu tirdzniecība no pulksten 16. Biļetes cenas pieaugušajiem 4Ls, pensionāriem un bērniem no 7 – 14 gadu vecumam 2Ls. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja brīva. Ienākumi daļēji tiks ziedoti Silmaču muzeja attīstībai.

Joprojām aicināti pieteikties visi tirgotāji, kuri vēlas padarīt svētkus vēl gardākus un smaržīgākus. Lūgums pieteikties pa tālruni – 28610555.

Pasākumu atbalsta: radio Naba, portāls cesis24.lv, Vidzemes Radio 3, Vidzemes laikraksta Birža, ASTA Pro-Latvijā ražotas papīra higiēnas preces, Druvienas pagasta padome, Merkusis, SIA, Rankas piens, AS, Putnu fabrika Ķekava, AS, Rīgas Dārzeņi, SIA, Rīgas Miesnieks, AS Dimdiņi, SIA, Skrīveru saldumi, SIA, Advertisement: Saudze perkot!, Latvijas Zalais punkts
www.zalais.lv



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV