Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Zināmi Latvijas Eiroparlamenta deputāti

LETA, 18.06.2009. 14:38

Centrālā vēlēšanu komisija šodien paziņoja tos deputātus, kuri no Latvijas ievēlēti darbam Eiropas Parlamentā.

No "Pilsoniskās savienības" Eiropas Parlamentā strādās Saeimas deputāte Sandra Kalniete un Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, no "Saskaņas centra" - Alfrēds Rubiks un Saeimas deputāts Aleksandrs Mirskis.

Apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvēs Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, LPP/LC - bijušais Ministru prezidents Ivars Godmanis, apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle un "Jauno laiku" - Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš

Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā tika reģistrēti un vēlētāju sarakstos iekļauti 1 484 717 Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstīs balsstiesīgie pilsoņi, no kuriem vēlēšanās piedalījās 797 219 jeb 53,7% vēlētāju.

Eiropas Parlamenta vēlēšanās bija reģistrēti 186 deputātu kandidāti no 17 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu sarakstiem.

No Latvijas Eiropas Parlamentā bija jāievēl astoņi deputāti.

Latvijā Eiropas Parlamenta vēlēšanas notika 6.jūnijā, vienlaikus ar pašvaldību vēlēšanām.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus Latvijā nosaka Centrālā vēlēšanu komisija pēc tam, kad ir saņēmusi un pārbaudījusi visu vēlēšanu iecirkņu balsu skaitīšanas protokolus, apkopojusi tajos iekļautās ziņas un saskaitījusi par katru deputātu kandidātu izdarītās atzīmes "+" un svītrojumus.

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumu katra deputātu kandidāta saņemto balsu skaits tiek aprēķināts no balsu skaita, kas nodots par kandidātu sarakstu, kurā attiecīgais kandidāts reģistrēts, atņemot par kandidātu izdarītos svītrojumus un pieskaitot par kandidātu saņemtās atzīmes "+".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV