Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vislatvijas Līgo svētki Jēkabpilī

Gatis Lazdāns, 19.06.2009. 11:14 | komentāri (2)

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir lepna, ka šogad, ievērojot Jāņu tradīcijas, 23. jūnijā vērienīgākais Jāņu līgošanas pasākums visā Latvijā notiks tieši Jēkabpilī – Krustpils pils parkā.

Visas dienas garumā pils parkā darbosies „ Līgo tirdziņš”.

Sadarbojoties ar profesionāļiem koncertu un pasākumu organizēšanas jomā tiks piedāvāta interesanta programma visas Latvijas iedzīvotājiem. Pasākumu vadīs Jāņu tēvs Fredis, vislabvēlīgāko atmosfēru radīs viņa kolēģi no grupas „Labvēlīgais Tips”, būs iespēja  visiem kopā ar draugiem un kaimiņiem uzdziedāt Līgo dziesmas ar pašu Normundu Jakušonoku pie klavierēm, piedalīties dažādu balvu izlozē, ko piedāvā lielveikali „Rimi”, noklausīties „Latgales dāmu popa” koncertu. Daudziem noteikti pārsteigums būs talantīgais dziedātājs AIVO, kurš visus līgotājus priecēs ar savu fantastisko sniegumu.

Tiem, kam dejošana nekad nespēj apnikt, līdz pat rīta gaismai muzicēs Pēteris Stutāns un grupa „P.V.N.” Ikviens varēs būt aculiecinieks īpašai siera rituļu parādei un, kas zina, varbūt kļūt par viena vai pat visu rituļu īpašnieku.

Ņemot vērā latviešu tautas ēšanas tradīcijas, ļoti rūpīgi ir padomāts par tādu jauninājumu latviešu ēdienkartē kā „Jāņu nakts spēka zupa”. Ziemassvētkos mēs cepam pīrāgus, vārām zirņus, taču Jāņos mums nav „īpašā” ēdiena.

Pasākuma organizatori vēlas ieviest jaunu tradīciju. Tieši VISLATVIJAS Jāņos JĒKABPILī dzims jauns ēdiens - īpašā “Jāņu nakts spēka zupa” Latvijā pazīstamā šefpavāra Jura Karlsona izpildījumā, kuras recepte tiks atklāta pasākuma apmeklētājiem pasākuma norises laikā.

Pasākumā padomāts arī par netradicionālu pieeju Līgo ugunskura aizdegšanai. Ugunskurs atradīsies uz plosta, dīķa vidū.

Šis būs viennozīmīgi vispieejamākais pasākums Līgotājiem, jo biļešu cenas iepriekšpārdošanā ir tikai 2,50 lati. Ir padomāts arī par to, lai katrs varētu iegādāties gardu šašliku par ļoti pieņemamu cenu. Akciju sabiedrība „Cēsu alus” ir parūpējusies par atraktīvu veidu, kā saviem klientiem pasniegt visgardāko alu un kvasu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV