Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Repše: Jau šā gada rudenī Latvijas ekonomikā varētu būt redzami uzlabojumi

LETA, 25.06.2009. 13:30

Jau šā gada rudenī vai nākamā gada sākumā Latvijas ekonomikā varētu būt redzami uzlabojumi, šodien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Repše uzskata, ka šobrīd Latvijas ekonomika sasniegusi "bedres dziļāko posmu" un tūlīt mūsu valsts sāks "ķepuroties laukā no bedres".

Finanšu ministrs sacīja, ka 2009.gada budžeta grozījumi esot bijuši grūtākie, jo, veidojot 2010. un 2011.gada budžetus, tam tiks atvēlēts ilgāks laika posms.

Kā aģentūrai LETA norādīja "Swedbank" galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks, lielākais kritums ir aiz muguras, bet "zemāko punktu" jeb IKP zemāko apjomu vēl sasnieguši neesam un tas, visticamāk, būs tikai nākamā gada pirmajā pusē.

Bet atsevišķās tautsaimniecības nozarēs jau tagad "zemākais punkts" ir aiz muguras, piemēram, kokapstrāde pašlaik reālo apjomu ziņā jau ir atgriezusies aptuveni pagājušā gada līmenī.

"Bedres dziļākais punkts bija janvārī un februārī. Bet, lai visa ekonomika "izrāptos no bedres", ir nepieciešams ātri un pārdomāti ieviest strukturālas pārmaiņas, kas kāpina produktivitāti un efektivitāti pilnīgi visur - sākot ar individuālu iedzīvotāju un beidzot ar valsts budžetu. Tas būs grūti, bet noteikti ir paveicams," uzsver eksperts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV