Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

25.jūlijā notiks Cēsu Pilsētas svētki

Daiga Janševska, 27.06.2009. 13:19

25.jūlijā visas dienas garumā norisināsies Cēsu Pilsētas svētki ar moto "Es gribu būt tur - šajā brīnišķīgajā pilsētā Cēsīs".

Cēsu pilsētas svētki arī šajā gadā turpinās pērn aizsākto tradīciju - svētkus radām mēs paši - cēsnieki.

Cēsu svētki iesāksies Rīgā, kad Mākslas un mūzikas vilciens maršrutā Rīga - Cēsis - Valmiera uz savām mājām - Cēsīm - atvedīs mākslinieku Andri Eglīti, viņa draugus un paziņas, Cēsu viesus. Cēsu dzelzceļa stacijā atbraucējus sagaidīsim plkst.11.52 un turpat netālu - vecajā noliktavā pie stacijas - tiks atklāta A. Eglīša izstāde "Es gribu būt tur".

Dzelzceļa tematika šajos svētkos nav izvēlēta nejauši - pirms 120 gadiem tika atklāta dzelzceļa līnija maršrutā Rīga - Rīga - Cēsis - Valka - Tartu, kas pārveidoja un deva ieguldījumu pilsētas attīstībā.

Šajā gadā atskatāmies uz vēl vienu būtisku faktu pilsētas vēsturē - Latvijas karogam - 730! Lai iemūžinātu šo vēsturisko faktu, Cēsu Pils dārzā tiks veidots lielfoto "Mēs Latvijai", sarkanbaltsarkanās krāsās ar katra iedzīvotāja, viesa līdzdalību. Akcija plānota kā savdabīga rīta rosme kopā ar Ufo.

Svētkos tiks piedāvātas visdažādākās programmas mūzikas mīļotājiem - ritma svētki ar meistarklasēm, instrumentu izgatavošanu un tirdzniecību, koncerti baznīcā un Vienības laukumā visas dienas garumā, jauniešus uz aktivitātēm aicinās cēsnieks - Reinis Reķis.

Īpaši domāts, lai iepriecinātu mazākos svētku apmeklētājus - cēsnieku popgrupa "Hey" ciemos aicinājusi savus draugus no citām pilsētā, tiks piedāvātas dažādas atrakcijas un radošās darbnīcas.

Autosporta cienītājiem aicināti uz "mazo ralliju" - radiovadāmo modeļu sacensībām un Dakāras rallijreida mašīnu iemēģināšanu.

Savukārt mākslas baudītāji tiks aicināti Ekolukss Cēsu Monmartā , kur mākslinieki ar savu klātbūtni radīs mākslas pilsētas izjūtas, varēs baudīt kafejnīcas "Gourmands" franču virtuvi , veldzēties dzejas un mūzikas skaņās.

Svētkos viesus gaidīs galerija "Dūja", salons "Vecpilsēta", Izstāžu nams, Cēsu Jaunā un Viduslaiku pils.

Neiztrūkstošs svētkos ir jautrais amatnieku un Latvijas lauku labumu tirdziņš ar tautisku Cēsu amatiermākslas kolektīvu radītu noskaņu.

Vakarā klātienē Vienības laukumā svētku dalībnieki varēs vērot Cēsu Mākslas festivāla atklāšanas programmu - L.Bernsteina mūziklu "Brīnišķīgā pilsēta", bet svētku izskaņā - zvaigžņotā svētku balle ar grupu "Keksi".

Aicinām katru radīt svētku prieku sev un citiem!

Sekojiet informācijai www.kulturcentrs.lv , www.cesis.lv , pašvaldības informatīvajos stendos veikalos, laikrakstā "Druva" un Cēsu Kultūras centrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV