Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

38 jaunievēlētās Rīgas domes deputāti paraksta koalīcijas līgumu

LETA, 29.06.2009. 16:33

Šodien Rīgas domē apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un partijas LPP/LC jaunievēlētās Rīgas domes deputāti parakstīja koalīcijas līgumu.

Rīgas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs (SC) pirms līguma parakstīšanas uzsvēra, ka atbildība gulstas uz visiem un ka rīdzinieki skatās uz visiem Rīgas domes deputātiem, tādēļ arī koalīcijas līgumu paraksta nevis partiju līderi, bet gan visi koalīcijas deputāti.

Kā ziņots, SC jaunievēlētajā domē ieguvusi visvairāk jeb 26 vietas no 60, bet tās sadarbības partnere partija LPP/LC - 12 vietas. Tādējādi abas partijas var nodrošināt stabilu vairākumu ar 38 deputātu balsīm.

Par SC frakcijas vadītāju iecelts Nikolajs Zaharovs, bet par LPP/LC frakcijas vadītāju - Andris Ameriks.

Jau ziņots, ka SC un LPP/LC vienojušās, ka Rīgas mēra amata kandidāts būs Ušakovs, savukārt LPP/LC līderis Ainārs Šlesers tiks virzīts vicemēra amatam.

Par Ušakova kandidatūru jaunievēlētā dome lems 1.jūlijā, kad sanāks kopā savā pirmajā sēdē.

Opozīcijā jaunievēlētajā domē atradīsies partiju "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Jaunais laiks" (JL) frakcijas, kurās būs attiecīgi pa 14 un astoņiem deputātiem.

Kā ziņots, līdz ar jaunā sasaukuma Rīgas domes sanākšanu amatu vajadzēs atstāt vairāk nekā trīs ceturtdaļām jeb 47 pašreizējiem deputātiem, liecina vēlēšanu rezultāti.

Rīgas domes deputāta amatu saglabās mazāk nekā ceturtā daļa jeb 13 deputāti. Kopā domē ir 60 deputātu vietas.

Rīgas domes vēlēšanās 5% barjeru izdevies pārvarēt tikai četriem sarakstiem, līdz ar to jaunajā sasaukumā darbosies SC, PS, LPP/LC un JL, kuras attiecīgi ieguvušas 26, 14, 12 un astoņus deputātu mandātus

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV