Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sākas Valmieras Pilsētas svētki

Inese Kazuša, 02.07.2009. 15:56

Ar Kauguru pagasta amatierteātra „Vīzija” brīvdabas izrādi „Visi radi kopā” ceturtdien, 2.jūlijā Valmierā sākušies Pilsētas svētki, kas šogad norisinās līdztekus Valsts prezidenta balvu izcīņas sacensībām vieglatlētikā un Valmieras Novadpētniecības muzeja 50 gadu jubilejai. Daudzveidīga sporta, kultūras un atpūtas programma valmieriešus un pilsētas viesus priecēs un iesaistīties aicinās visu nedēļas nogali.

Šogad Valmieras Novadpētniecības muzejs ar dažādām aktivitātēm atzīmē pastāvēšanas 50 gadus. Piektdien, 3.jūlijā muzeja teritorijā notiks mākslas akcija „Dāvini ziedus muzejam, dāvini Valmierai”, kurā piedalīsies profesionāli mākslinieki, Valmierā pazīstami cilvēki un bērni, kuri gleznos ziedu motīvus uz audekla, pēc tam šos fragmentus saliekot kopā un izveidojot vienu lielu gleznu. Mākslinieku un bērnu kopējo darbu varēs vērot arī svētku tirdziņa laikā.

Piektdien, 3.jūlijā, pl.15:00 notiks arī muzeja jubilejai veltīts svinīgs sarīkojums „Lielā nomināciju balle”, kurā tiks pasniegtas balvas astoņās nominācijās un ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies vairāki skatuves mākslinieki. Pasākumā ar muzikāliem sveicieniem uzstāsies kamerkoris „Kaķi”, Liene Šomase, folkloras kopa „Dores”, vokālā grupa „Pozitīvs”, radošā studija „Pekšņi”, soliste Santa Ziemane un citi skatuves mākslinieki.

Tāpat piektdien, pl.18:00 muzeja Izstāžu namā tiks atklāta mākslinieces Anitas Jansones-Zirnītes personālizstāde „BURTNIEKI.LietasunVietas". Vienlaikus Izstāžu namā varēs aplūkot Valmieras Novadpētniecības muzeja 50 gadu jubilejai veltītu izstādi „Ceļojums laikā”, kuras veidošanā izmantoti materiāli no muzeja arhīva.

Plkst. 18:00 Sv. Sīmaņa baznīcā interesenti aicināti uz dziesminieka un ērģelnieka Haralda Sīmaņa koncertu.

Svētku pirmo dienu noslēgs nakts koncerts- deju uzvedums „No sirsniņas sirsniņai” Valmieras estrādē, kurā vairāk nekā 40 Latvijas tautas deju ansambļi un vidējās paaudzes deju kolektīvi izdejos skatītāju iemīļoto XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku Ķīpsalas deju programmu.

Valmieras Pilsētas svētki turpināsies sestdien, 4.jūlijā, kad plkst.9.00 līdz plkst.15.00 Valmieras 726.jubilejas ietvaros Vecpilsētā un Rātslaukumā norisināsies tradicionālais svētku tirdziņš, kuram jau pieteikušies vairāk nekā 190 tirgoties gribētāji. Neatņemama svētku tirdziņa sastāvdaļa būs arī kultūras programma, kas norisināsies Rātslaukumā. Tajā uzstāsies tradīciju ansamblis „Trīnes”, deju kolektīvs "Agrā rūsa", jauniešu deju kolektīvs „Pārgaujas delveri”, senioru koris „Sudrablāse", deju kolektīvs „Liesmiņa”, dziesmu draugu kopa „Gaujmalietes”, bigbends „Valmieras puikas”, kā arī meiteņu ansamblis no Kocēniem. Notiks arī tērpu un aksesuāru demonstrēšana, ko rādīs grupa „Flora” no Kauguriem. Jau tradicionāli, svētku tirdziņa apmeklētājus priecēs pūtēju orķestris „Signāls”.

Savukārt no plkst.10:00 līdz 13:30 pie Valmieras Kultūras centra norisināsies spēles un radošās darbnīcas „Valmiera spēlējas”.

Tāpat interesants un savā veidā unikāls būs Latvijā lielākā kokteiļa gatavošanas šovs un degustācija pie Valmieras Kultūras centra pl14:00 . Kokteilis taps no Rūjienas saldējuma un ar veikalu tīkla „TOP” tirdzniecības vietas „Esse” atbalstu. Pasākuma laikā notiks arī bārmeņu šovs. Kokteilis būs tik liels, ka to varēs sadalīt vairāk kā 1000 porcijās degustētājiem.

Savukārt Svētku koncertā sestdien, 4.jūlijā, pl.19:00 visiem būs iespēja dziedāt kopā ar Raimondu Paulu, diriģentu Arvīdu Platperu, koriem un solistiem Intaru Busuli, Andri Ērgli, Ievu Kerēvicu, Jāni Paukštello, Anci Krauzi, Ievu Sutugovu un Daini Skuteli. Sadziedāšanās svētkos piedalīsies Latvijā atpazīstami un populāri mākslinieki, dažādi jauniešu kori ar vairāk nekā 200 dziedātājiem, viņu vidū arī divi mūsu kori– „Konsonanse” un „Skan”. Pasākuma laikā tiks pasniegti Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumi „Goda valmierietis 2009” un „Gada valmierietis 2009”.

Jāpiebilst, ka Pilsētas svētku laikā norisināsies vairākas sportiskas aktivitātes. Sestdien, 4.jūlijā, pl.12:00 Valmieras 5.vidusskolas laukumā notiks spēkavīru sacensības. Savukārt Daliņa pludmalē norisināsies pludmales volejbola sacensības.

Atgādinām, ka 3.- 4.jūlijā Valmierā norisināsies 15.Valsts prezidenta balvu izcīņas sacensības vieglatlētikā. Sacensību atklāšana notiks piektdien, 3.jūlijā, pl 20:00 J. Daliņa stadionā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV