Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Notiks Rīgas Ziedu Balle zaļumos

LU Preses centrs, 07.07.2009. 10:01 | komentāri (1)

No 9. līdz 12. jūlijam visus puķu mīļotājus aicina gada lielākie dārzu svētki - Ziedu Balle, kas šogad notiks zaļumos - Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā. Svētku viesus gaida tikšanās ar puķuzirņiem, rozēm, lilijām un citiem ziedošiem un neziedošiem augiem, būs arī iespēja augus iegādāties. Ziedu Ballē 10. jūlijā visas dienas garumā dziedās arī festivāla „Baltica” Rīgas dienas dalībnieki.
Notiks Rīgas Ziedu Balle zaļumos

Šoreiz izstādes ierīkotāji nolēmuši izstādi veidot Botāniskajā dārzā, kur paralēli pastāvīgajām dārza ekspozīcijām atrodas vieta arī citu audzētāju lolojumiem. Iepriekšējos gadus izstāde notika Rīgas Latviešu biedrības namā.

Ziedu Balle ir vērienīgākā, daudzveidīgākā un plašāk apmeklētā ziedu un dekoratīvo augu izstāde Latvijā un Baltijas valstīs. Pasākums notiek jau astoto gadu, katru gadu pulcējot vairāk nekā 20 000 apmeklētājus no visas Latvijas, kā arī interesentus no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas un Anglijas. Izstādē būs aplūkojami augi un ziedi, kurus selekcionējuši un izaudzējuši Latvijas labākie dārznieki.

Ik dārza stūrī būs kāds pārsteigums – izstādes ekspozīcijas, floristu, tēlnieku ainavu arhitektu izstādei radītie tēli. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar jūras augu ekspozīciju, pastaigāties zem krāšņām ziedu arkādēm, aplūkot entuziastu izaudzēto kaktusu kolekciju, sanpauliju ekspozīciju, meklēt izeju no labirinta, kā arī novērtēt mākslinieku izveidotos ziedu rakstus. Apmeklētāji varēs apskatīt rožu un liliju paviljonus, un priecāties par vairāku simtu šo ziedu šķirņu dažādību. Īpaša uzmanība izstādē veltīta arī puķu zirņu daudzveidības atspoguļošanai.

Īpašs notikums būs iespēja apskatīt LU Botāniskā dārza vecākās ēkās muižas pagrabu, kurā organizatori sarūpējuši pārsteigumus. Pagrabs publiskai apskatei tiks vērts pirmo reizi Botāniskā dārza vēsturē.

Ziedu Balle ir gadskārtēji ziedu svētki visai ģimenei, un šogad jo īpaši tiek aicinātas ģimenes ar bērniem. Mazajiem izstādes apmeklētājiem priekam būs iespēja vizināties ar zirgu un ponijiem, kā arī piedalīties radošanās floristikas darbnīcā.

Ziedu Balles laikā notiks arī festivāla „Baltica” dalībnieku sadziedāšanās. Balli atklās Rīgas folkloras kopas 9. jūlijā pulksten 10.00, un tajā līdz pēcpusdienai uzstāsies Rīgas folkloras kopas Berendejka, Grodi, Iļjinskaja Pjatņica, Budēļi, Laiva  un Laiksne . Savukārt plkst. 12:00 notiks reto stādu izsole, kas tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Valsts mežu Kalsnavas kokaudzētavu. Izsoli vadīs Andrejs Svilāns.

10.jūlijā visas dienas garumā Botāniskā dārza viesus priecēs folkloras kopas no visas Latvijas: Ogres folkloras kopa Artava, Saulkrastu folkloras kopa Māras godi, Brocēnu folkloras kopa Virza, Barkavas folkloras kopa Madava, Laucienas folkloras kopa  Trejtaka, Izvaltas folkloras kopa Izvoltīši, Ludzas folkloras kopa Dzeipori, Smārdes folkloras kopa Milzkalnieki, Jaunlaicenes folkloras kopa Putnis, Cēsu folkloras kopa Dzieti, Ventspils folkloras kopa Rotaļnieks, Preiļu folkloras kopa Leiči, Višķu folkloras kopa Višķi un - Kupravas etnogrāfiskais ansamblis – Tēva sēta.

10.jūnijā plkst. 18. visi aicināti uz režisores Ritas Garnakas koncertu „Laika zīmes”, kurā piedalīsies folkloras kopas „Delve”, „Baļķi”, „Pērlis” un „Ilža”. 12.jūlijā no plkst. 16:00 līdz 18:00 varēs iegādāties izstādes eksponātus.

Izstāde Ziedu Balle atvērta no 9. līdz 12. jūlijam no pulksten deviņiem līdz deviņpadsmitiem.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. „Ziedu Balle” apmeklētājiem atvērta no plkst. 9:00 līdz 19:00. Ieejas maksa dārzā un izstādē: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem – Ls 2,00, pieaugušajiem – Ls 2,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV