Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Devītajā Baltijas ziedu paklāju festivālā būs vērojams rekordskaits floristu meistardarbu

Inga Reinholde, 14.07.2009. 10:07

Devītajā Baltijas ziedu paklāju festivālā Ventspilī no 7.līdz 9.augustam būs vērojams rekordskaits – 30 floristu meistardarbi. Iepriekšējos gados ziedu paklāju skaits nepārsniedza 25.
Devītajā Baltijas ziedu paklāju festivālā būs vērojams rekordskaits floristu meistardarbu

Šogad ziedu paklājus veidos komandas no Ventspils, Tukuma, Jūrmalas, Grobiņas, Liepājas, Saldus, Ogres, Daugavpils, Bauskas, Valmieras, Limbažiem, Jelgavas, kā arī viesi no Štrālzundes (Vācija), Viļņas (Lietuva), Sanktpēterburgas (Krievija) un Minskas (Baltkrievija). Katrā komandā darbosies līdz pieciem cilvēkiem.

Devītais Baltijas ziedu paklāju festivāls notiks jau tradicionāli - Pilsētas svētku ietvaros Ostas ielā, Ventmalā.

Ziedu paklāji dalībniekiem būs jāveido par tēmu "Tilti", 4 x 1,5 metrus lieli un to augstums nedrīkstēs pārsniegt 20 līdz 22 cm.

Pagājušā gadā ziedu paklāji tika veidoti atbilstoši tēmai "Olimpiskās ziedu spēles" – par godu 26.Olimpiskajām spēlēm, kas notika Pekinā (Ķīnā).

Šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, ziedu paklājus vērtēs gan profesionāla žūrija, gan skatītāji.

Devīto Baltijas ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sadarbībā ar pilsētas ainavu arhitekti Anitu Neilandi. Festivālu atbalsta Rionas Ēces floristikas meistardarbnīca “Ziedu dizains", kā arī zemnieku saimniecība “Bērziņi".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV