Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noskaidrots Eiropas jauno žurnālistu konkursa Latvijas uzvarētājs

Kristīne Circene, 14.07.2009. 10:11

Nacionālās žūrijas ir izvēlējušās Eiropas jauno žurnālistu balvas ieguvēju no katras dalībvalsts. Šajā konkursā varēja piedalīties 35 Eiropas valstu jaunie žurnālisti vecumā no 17 līdz 35 gadiem. Konkursa beigu termiņš bija 2009. gada 31. maijs. Konkurss orientējās gan uz radio, gan drukātajiem medijiem, un tā mērķis bija mudināt jaunos eiropiešus pārdomāt un paust savu viedokli par Eiropas Savienības paplašināšanās politiku, kā arī parādīt savu žurnālistu talantu.

Kopumā piedalījās 600 dalībnieku no visas Eiropas, un jauno žurnālistu balvas “Paplašini savu redzesloku” konkurss tagad ir noslēdzies visās 35 dalībvalstīs.

Latvijas nacionālais uzvarētājs ir Jānis Vēvers ar rakstu „Pieci gadi pēc „jā” Eiropas Savienībai”. Rakstā salīdzināti mīti par Eiropas Savienību, kas tika pausti pirms referenduma par Latvijas dalību tajā, ar reālo pieredzi, ko Latvija guva šajos piecos gados ES sastāvā. Raksts tika publicēts laikrakstā „Diena”. Šis raksts pārliecināja žūriju ar savu lasītājiem saistošo analīzi par Latvijai būtiskiem politiskajiem procesiem, vienkāršo un skaidro struktūru un valodas lietojumu.

Žūrija, kuras sastāvā bija Ģirts Kondrāts, ”Latvijas Avīzes” ziņu dienesta vadītāja vietnieks, Ingus Bērziņš, portāla „Delfi” galvenais redaktors, Alla Petropavlovska, SIA "Izdevniecība Lilit" un SIA "I&L Publishing" līdzīpašniece, žurnāla „Ļubļu” galvenā redaktore, Aidis Tomsons, „Latvijas Radio 1” programmas "Krustpunktā" vadītājs, un Ivars Bušmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs, vienojās par nacionālo uzvarētāju, pamatojoties uz informācijas atbilstību tēmai, tēmas skatījuma oriģinalitāti, žurnālistikas stilu un rakstīšanas kvalitāti, spēju piesaistīt lasītāja uzmanību un pieliktajām pūlēm raksta sagatavošanā.

Uzvarētāji tiks aicināti ceļojumā uz Berlīni, kas norisināsies no 29. augusta līdz 2. septembrim. Vācijas galvaspilsētā viņi tiksies ar pārstāvjiem no politiskās, plašsaziņas līdzekļu, augstskolu un pilsoniskās sabiedrības vides, lai apspriestu dažādus ar Eiropas Savienības paplašināšanos saistītus jautājumus. Papildus ceļojumā gūtajai pieredzei topošie žurnālisti piedalīsies noslēguma konferencē ar plašsaziņas līdzekļu un politikas pārstāvjiem no dažādām valstīm.

Eiropas jauno žurnālistu balvu kopīgi organizē Eiropas Komisija un Paplašināšanās ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Eiropas Jauniešu presi un Café Babel.

Lai iegūtu plašāku informāciju, lūdzu, skatīt konkursa mājas lapu: www.EUjournalist-award.eu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV