Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Cēsis aicina uz Pilsētas svētkiem

Daiga Janševska, 14.07.2009. 15:41 | komentāri (1)

25. jūlijā visas dienas garumā norisināsies Cēsu Pilsētas svētki ar moto „Es gribu būt tur - šajā brīnišķīgajā pilsētā Cēsīs”.
Cēsis aicina uz Pilsētas svētkiem

Mūzikas un mākslas vilciens Rīga – Cēsis – Valmiera, ar atiešanas laiku plkst.10.42 no Rīgas, uz savu pilsētu Cēsīm atvedīs mākslinieku Andri Eglīti, viņa un galerijas „Dūja” aicinātos viesus, draugus, domubiedrus.

Brauciens vilcienā ir savdabīga Andra Eglīša personālizstādes „Es gribu būt tur ...”atklāšana.

Visas dienas garumā Cēsu pilsētā norisināsies dažādi pasākumi.

Cēsu Pils dārzā tiks veidots lielfoto „Mēs Latvijai”, sarkanbaltsarkanās krāsās ar iedzīvotāju un viesu līdzdalību. Akcija plānota kā savdabīga rīta rosme kopā ar Ufo.

Koncerti baznīcā un Vienības laukumā visas dienas garumā, jauniešus uz aktivitātēm aicinās „Latvijas Zelta talanti” un cēsnieks - Reinis Reķis.

Īpaši domāts, lai iepriecinātu mazākos svētku apmeklētājus – cēsnieku popgrupa „Hey” ciemos aicinājusi savus draugus no citām pilsētā, tiks piedāvātas dažādas atrakcijas un radošās darbnīcas.

Autosporta cienītājiem aicināti uz „mazo ralliju” – radiovadāmo modeļu sacensībām un Dakāras rallijreida mašīnu iemēģināšanu.

Mākslas baudītāji tiks aicināti Ekolukss Cēsu Monmartā , kur mākslinieki ar savu klātbūtni radīs mākslas pilsētas izjūtas, varēs baudīt kafejnīcas „Gourmands” franču virtuvi , veldzēties dzejas un mūzikas skaņās.

Pirmo reizi Latvijā ātradīšanas čempionāts! Savdabīgo pozitīvisma akciju vadīs Māris Ozoliņš

Eiropas Kultūras galvaspilsētas akcijas „Ietinies kultūrā” organizētāji aicinās iedzīvotājus izteikt atbalstu Cēsīm, kandidējot uz Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu 2014. gadā. Būs informācija, radošās aktivitātes, foto, viedokļi.

Svētkos viesus gaidīs galerija „Dūja”, salons „Vecpilsēta”, Izstāžu nams, Cēsu Jaunā un Viduslaiku pils.

Neiztrūkstošs svētkos būs jautrais amatnieku un Latvijas lauku labumu tirdziņš ar tautisku Cēsu amatiermākslas kolektīvu radītu noskaņu. 

Vakarā Cēsu pils parkā svētku dalībnieki varēs vērot Cēsu Mākslas festivāla atklāšanas programmu – L.Bernsteina mūziklu „Brīnišķīgā pilsēta”, bet svētku izskaņā – zvaigžņotā svētku balle ar grupu „Keksi”.

Pasākumu organizē Cēsu novada pašvaldība Cēsu Kultūras centrs.

Atbalsta: Cēsu novada pašvaldība; VAS Latvijas Dzelzceļš; SIA „Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija”; Cesis24.lv; laikraksts „Druva”; Valsts Kultūrkapitāla fonds.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV