Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas Stradiņa universitātē uzņems studentus jaunā studiju programmā "Veselības sports"

Irīna Kukliča, 15.07.2009. 10:18

Šogad Rīgas Stradiņa universitāte uzsāk uzņemšanu jaunajā nepilna laika veselības zinātņu bakalaura studiju programmā "Veselības sports", ar studiju ilgumu 4 gadi (8 semestri). Studijas var savienot ar darbu.

Pēdējos gados Latvijā sporta zāļu popularitāte ir augusi. Jāatdzīst, ka sporta zāles pārsvarā tendētas uz gados jaunu un aktīvu cilvēku auditoriju. Vidusmēra, sportiski nesagatavotam cilvēkam, vai cilvēkam ar kādu traumu, aktīvās treniņu slodzes ir nepieņemamas un tās var radīt papildus sarežģījumus. Tādēļ Rīgas Stradiņa universitāte ir izveidojusi īpašu studiju programmu, kurā apmācīs studentus, kā pareizi strādāt sporta zālē ar cilvēkiem, kuriem ir veselības problēmas. Savas zināšanas papildināt aicinām jau praktizējošos sporta un fitnesa trenerus un studēt gribošos šajā jomā.

Jelgavas sporta kluba Fitland trenažieru zāles treneris Uģis Baltuša saka, ka viņa praksē ir ļoti daudz cilvēku ar mugurkaula problēmām, kas rodas no sēdoša darba, jo mūsu dzīves veids paliek ar vien mazkustīgāks. Viņš saka: "Mēs zinām, vingrinājumus, kurus šie cilvēki nedrīkst izpildīt, taču nezinām, kādus vingrinājumus piedāvāt aizliegto vingrinājumu vietā un šobrīd savā darbā variējam tikai ar vingrinājumu slodzēm’’. Arī City Fitness aerobikas trenere Viktorija Venclova, saka, ka darbs ar cilvēkiem ar veselības problēmām kļūst aizvien aktuālāks, tādēļ nolēmusi savas zināšanas papildināt Rīgas Stradiņa universitātes piedāvātajā studiju programmā Veselības sports.

Studijas beigušie var strādāt veselības sporta klubos, fitnesa iestādēs un sporta organizācijās. Viņi pratīs konsultēt un izglītot iedzīvotājus par veselīgu sportu, vadīt sporta nodarbības dažāda vecuma, fiziskās sagatavotības un nodarbošanās cilvēku grupām- bērniem, veciem cilvēkiem, sēdoša darba nodarbinātajiem, fiziska darba strādniekiem gan individuāli, gan grupās, sastādīt individuālas treniņu programmas. Studijas beigušie var turpināt studijas maģistratūrā.

Studiju programmā apgūs šādus priekšmetus: anatomija, sporta fizioloģija, biomehānika, kinezioloģija, vides veselība, veselīga uztura pamati, sporta medicīna un invalīdu sports, fizioterapijas pamati, bērnu un jauniešu sports, fiziskās aktivitātes pie veselības traucējumiem, pedagoģijas vēsture, sporta vēsture, personības teorijas, aktīvās didaktikas metodes, biometrija, saskarsmes psiholoģija, sporta klubu vadības pamati, u.c. Programma ir izveidota, iekļaujot gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības.

Uzņemšana Rīgas Stradiņa universitātē no 17.jūlija līdz 24.jūlijam!

www.rsu.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV