Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Latvijas dzelzceļa” piedzīvojumu spēlei „Dzelzs ceļotāji” nedēļas laikā pieteikušies vairāk nekā 10 000 cilvēku

LDz sabiedrisko attiecību daļa, 15.07.2009. 16:14

Latvijas dzelzceļa 90 gadu jubilejas mēneša ietvaros sadarbībā ar portālu draugiem.lv norisinās spēle „Dzelzs ceļotāji”, kuras dalībniekiem – četru cilvēku komandām – ar vilcienu vai citu transporta līdzekli jāapceļo 24 dzelzceļa stacijas visā Latvijā, jānofotografējas un jāievieto komandas fotoattēli portāla spēles sadaļā. Spēlei, kas aizsākās 8. jūlijā, pirmās pusstundas laikā bija piereģistrējušās sešdesmit komandas, bet nedēļas laikā kopējais spēlētāju skaits pieauga līdz pat 10 382 cilvēkiem, kuri kopā izveidojuši 6274 komandas.

Lai gan vairākas komandas jau ir ieņēmušas līderpozīcijas, nofotografējoties 18 spēles kontrolpunktos, taču galvenā spēles intriga sāksies 24. jūlijā plkst. 12.00, kad tiks atklāti t. s. slēgtie kontrolpunkti – pēdējās 6 dzelzceļa stacijas, kurās, lai komandas rezultāts tiktu ieskaitīts kopējā vērtējumā, obligāti jānofotografējas visiem četriem komandas locekļiem. „Tad nu katra minūte kļūs zelta vērta, jo saskaņā ar spēles noteikumiem tieši visašākās komandas, kuras būs pirmās atzīmējušās pēdējos sešos kontrolpunktos, saņems balvas, lai ar vilcienu dotos uz Parīzi, Sanktpēterburgu vai ceļotu tepat pa Latviju,” stāsta „Latvijas dzelzceļa” (LDz) sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule. „Esam gandarīti par to, ka tik daudz jauniešu, portāla draugiem.lv lietotāju, izvēlas aktīvi pavadīt laiku, apceļojot gan tuvākas, gan nomaļākas dzelzceļa stacijas,” viņa piebilst.

Pieteikties spēlei „Dzelzs ceļotāji” var ikviens portāla draugiem.lv lietotājs. Lai ne vien apceļotu, bet arī labāk iepazītu Latvijas dzelzceļu, ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt LDz jubilejas lapu www.ldz90.lv, izlasot staciju aprakstus interaktīvajā kartē. Jubilejas lapā ir apkopota Latvijas dzelzceļa vēsture, dzelzceļnieku stāsti, pasākumu programma un dažāda noderīga informācija.

Latvijas dzelzceļa jubilejas mēneša ietvaros no 8. jūlija līdz 5. augustam Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs trešdienās strādās līdz pat plkst. 21.00, piedāvājot īpašas svētku aktivitātes un izklaidi. Šodien, 15. jūlijā, muzejā uzstāsies populārā grupa „Hospitāļu iela”, kā arī notiks neparasta orientēšanās spēle. Bērnus izklaidēs „jautrā dzelzceļniece” Pepija.

Ieejas maksa uz visiem muzeja pasākumiem:
bērnu zīmēts apsveikums Latvijas dzelzceļam jubilejā vai
dāvana muzejam – vecs čemodāns, kas palīdzēs veidot bagāžas vagona ekspozīciju turpmāk, vai
atbildes uz pieciem āķīgiem jautājumiem par dzelzceļa vēsturi, vai
ieejas biļetes – Ls 1 pieaugušajiem, Ls 0,50 skolēniem, bērniem līdz 6 g. v. – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV