Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LU notiek Starptautiskā kognitīvo zinātņu un semantikas vasaras skola

LU Preses centrs, 17.07.2009. 09:55

No 16. līdz 26.jūlijam Latvijā notiek Pirmā Starptautiskā kognitīvo zinātņu semantikas vasaras skola, kas pulcē ASV un citu valstu vadošos kognitīvo zinātņu speciālistus. Skolā piedalās 21 students no 5 valstīm.

Kognitīvo zinātņu un semantikas starpdisciplināri pētījumi un studijas Latvijā sākuši nostiprināties pēdējos gados, tādēļ tik augsta līmeņa speciālistu viesošanās Latvijā un individuāls darbs ar studentiem ir nozīmīgs ieguldījums šo disciplīnu attīstībā.

Vasaras skolā piedalīsies mācībspēki no izcilākajām ASV universitātēm: Masačūsetas Universitātes Amherstā (University of Massachusetts at Amherst), Arizonas Universitātes (University of Arizona), Brauna Universitātes (Brown University), Kanzasas Valsts Universitātes (Kansas State University) u.c., kā arī no universitātēm Somijā, Anglijā un Vācijā. Starp pasniedzējiem īpaši jāatzīmē Džegvons Kims (Jaegwon Kim, Brown University), kas uzskatāms par vienu no ietekmīgākajiem psihes un apziņas filozofiem pasaulē, kā arī Terijs Horgans (Terry Horgan, University of Arizona), kurš kognitīvo zinātņu un semantikas filozofijas disciplīnā specializējies ir jau vairākus gadu desmitus, un uzskatāms par šīs jomas klasiķi.

Vasaras skola pulcēs 21 studentu no Latvijas, Kanādas, Vācijas, Austrālijas, ASV, Anglijas, Turcijas un Spānijas. Latviju pārstāvēs divi studenti. Ņemot vērā augstos atlases kritērijus, dalībnieku izvēle notika atklāta konkursa formā. Vasaras skolas specifika paredz, ka pasniedzēji individuāli strādā ar katru studentu. Skolas noslēgumā katram studentam jābūt spējīgam uzrakstīt akadēmiski publicējamu eseju par attiecīgās jomas tematiku.

Ikgadējās vasaras skolas tiks veltītas psihes, intelekta, ķermeņa un apziņas starpdisciplinārām studijām. Šai un turpmākajām vasaras skolām katrai būs sava tēma. Pirmās Starptautiskās kognitīvo zinātņu semantikas vasaras skolas tēma ir Mentālā cēlonība (Mental causation).

Vasaras skolas izveides pamatā ir ilggadīga sadarbība starp LU Vēstures un filozofijas fakultātes Kognitīvo zinātņu un semantikas centru un Kanzasas Valsts Universitāti, kā arī Latvijas Universitātes un Kanzasas Universitātes starpā noslēgtie divi sadarbības līgumi, kas paredz ciešu to sadarbību.

Vairāk informācijas par vasaras skolu: http://web.me.com/sandra.lapointe/ksuwebsite/ISSCSS.html

Pēc vasaras skolas, no 7. - 9. augustam Latvijas Universitātē notiks 5. starptautiskais kognitīvo zinātņu, loģikas un komunikācijas simpozijs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV