Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lūdz palīdzību elektrisko kabeļu zādzību atklāšanā un novēršanā

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 17.07.2009. 14:53

Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas gaisma" informē, ka 17.jūlijā aģentūras avārijas dienests ir konstatējis ielu apgaismojuma elektriskā kabeļa zādzību.

Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas gaisma" informē, ka 17.jūlijā aģentūras avārijas dienests ir konstatējis ielu apgaismojuma elektriskā kabeļa zādzību.
Rīgā, Brīvības gatvē pie Juglas krastmalas veloceliņa nozagti 150 metri zemē guldīta vara kabeļa. Zādzība veikta, atrokot zemi un izvelkot kabeli no aizsargcaurules.
„Rīgas gaisma" vērš uzmanību, ka šis pēdējo divu mēnešu laikā ir jau piektais gadījums, kad līdzīgā veidā tiek nozagti Rīgas ielu apgaismojuma kabeļi. Valsts policijai jau ziņots par kabeļu zādzībām Lizuma ielā, Jaunciema gatvē. Brīvības ielā pie Jaunciema gatves ceļu pārvada un Ē.Valtera ielā. Zīmīgi, ka visās šajās vietās apgaismojuma līnijas ir izbūvētas nesen, tādēļ nozagti gandrīz jauni elektriskie kabeļi.
Šādas zādzības ne tikai rada materiālus zaudējumus un apgrūtina pašvaldības aģentūras „Rīgas gaisma" centienus uzturēt pilsētas apgaismojumu pienācīgā kārtībā, bet arī pasliktina kriminogēno situāciju atbilstošajās teritorijās.
Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas gaisma" lūdz iedzīvotājus ziņot aģentūras avārijas dienestam (tālr.67373078) par visiem gadījumiem, kad rakšanas u.tml. darbus pie ielu apgaismojuma līnijām veic strādnieki, kuri neizmanto autotransportu un tehniku ar „Rīgas gaismas" simboliku un atpazīšanās zīmēm, īpaši ja tas notiek agrās rīta stundās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV