Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Iluzionisti Pecolli (Pezzoli) dodas uz Ķīnu

Inese Mežgale - Pavlovska, 17.07.2009. 14:54

Baltijas Iluzionistu biedrības A.M.B.E.R. dibinātāji Iluzionisti Pecolli ( Pezzoli) tikko kā atgriezušies no Anglijas, jau 20.jūlijā dodas uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, kur norisināsies Pasaules Iluzionistu kongress F.I.S.M. Šis ir nozīmīgākais notikums Iluzionistiem un notiek reizi trijos gados.
Iluzionisti Pecolli (Pezzoli) dodas uz Ķīnu

Baltijas Iluzionistu biedrības A.M.B.E.R. dibinātāji Iluzionisti Pecolli ( Pezzoli) tikko kā atgriezušies no Anglijas, jau 20.jūlijā dodas uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, kur norisināsies Pasaules Iluzionistu kongress F.I.S.M. Šis ir nozīmīgākais notikums Iluzionistiem un notiek reizi trijos gados.
Pecolli jau ceturto reizi piedalās F.I.S.M. kongresos, kuri līdz šim vienmēr bija notikuši kādā no Eiropas valstīm. Pecolli 2008.gadā Rīgā nodibināja Baltijas Iluzionistu biedrību A.M.B.E.R., kuras oficiālā prezentācija ir paredzēta tieši šajā F.I.S.M. kongresā Ķīnā. Kongresa F.I.S.M. ietvaros Pekinā notiks arī profesionāli iluzionisma semināri, kuros augstas klases meistaru pavadībā varēs apgūt jaunas zināšanas, kā arī paredzēts jauno talantu čempionāts un profesionālo iluzionisma rekvizītu tirdzniecība. Saldais ēdiens visiem kongresa dalībniekiem, protams, būs vairāki unikāli iluzionisma Gala' koncerti, kuros netrūks gan lidojumu, levitācijas, manipulācijas, transformācijas un daudzu citu iluzionisma žanru paraugdemonstrējumu.
Taču, lai ierodoties Ķīnā, tās tradīcijas nebūtu svešas, Pecolli jau Anglijā būdami apmeklēja Mančesteras China Town (Ķīnas pilsēta).Kā atzinās paši mākslinieki, viņi labprāt paklejoja pa šo pilsētas daļu, lai gūtu attiecīgos iespaidus un noskaņotos ceļam, kas tūlīt pēc atgriešanās no Anglijas, vedīs uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu. Mančesteras China Town sagaidīja ar ķīniešiem raksturīgajiem ieejas vārtiem, kas aizved uz neskaitāmiem ķīniešu restorāniem un nieciņu veikaliņiem.
Savukārt Anglijā no 29.jūnijam līdz 13.jūlijam Pecolli bija uzaicināti uzstāties Mančesterā ar savu unikālo Gigantisko ziepju burbuļu izrādi "Bubble opera", kas notika par godu Senākās Anglijas Ziepju fabrikas Casson 125 gadu jubilejas svinībām. Par godu šim notikumam Mančesteras centrā tika uzbūvēta speciāli veidota instalācija, kas līdzinājās milzīgai ziepju kastei ar lielu uzrakstu "Soap box", kurā arī mākslinieki uzstājās.
Slavenā Anglijas Casson Ziepju fabrika ar lielu rūpību izvēlējās māksliniekus, kas pārstāvēs viņu vārdu šajos svētkos. Organizatorus ļoti ieinteresēja arī Pecolli Seno ziepju burbuļu komplektu un gleznu privātkolekcija. Pateicoties Pecolli 12 gadu pieredzei darbā ar ziepju burbuļiem un daudzo ārzemju viesturneju labo rezultātu, kā arī mākslinieku oriģinālo ideju dēļ, organizatoru izvēle nešaubīgi palika pie Latvijas iluzionistiem Pecolli. Mākslinieki ļoti priecājas par šo lielo godu un iespēju nest pasaulē Latvijas vārdu.
Katra diena bija savādāka, jo tika veltīta dažādiem tautā iemīļotiem šīs fabrikas produktiem.
Pasākumus apmeklēja gan Mančesteras iedzīvotāji, gan aicinātie viesi. Ienākot ziepju kastē, viesus apņēma brīnumu pilna pasaule - viņi redzēja krāsainus ūdenī veidotus gaisa burbulīšus, pa milzu dušas imitētajām strūklām ar dušas "klausulīti" varēja noklausīties stāstus par šīs senās ziepju fabrikas attīstību, bet īpaši skaisti veidotā smaržu stendā apmeklētāji varēja pēc izvēlētās smaržas noteikt savu raksturojumu. Telpā skanēja noslēpumaina, speciāli šim notikumam komponēta mūzika ar burbuļu skaņām.
Iluzionisti Pecolli viesus iepriecināja uzstājoties ar Gigantisko ziepju burbuļu izrādi, kuras laikā deva iespēju ikvienam pabūt milzīgā ziepju burbulī, tajā arī nofotografējoties.Viesus pārsteidza arī Pecolli piedavātie ēdamie burbuļi ar karameļu, viskija, brendija un vodkas garšām, kurus viesi varēja nobaudīt speciāli veidotā "Soap Bar" - ziepju barā. Mākslinieki pārsteidza skatītājus arī ar baltu ziepju burbuļu sniegputeni, kas tika radīts ar speciālām ierīcēm. Katram pasākuma dalībniekam tika arī uzburti speciāli mini ziepju burbulīši, kurus viņi varēja aiznest sev līdzi, kā piemiņu no šīm svinībām. Pecolli deva iespēju svinību viesiem iemācīties arī pašiem veidot gigantiskus ziepju burbuļus, kas Mančesteras vēja nesti stedzās pazust zilajās debesīs.
Pati Mančestera, veidota Anglijas arhitektūrai raksturīgajos tumšās sarkanbrūnās ķieģeļu krāsās, pārsteidza ar savu nepārtraukto dzīvīgumu, liekot noticēt, ka visas nedēļas dienas ir sestdienas. Visi iespējamie bāri un krodziņi lielākoties bija stāvošu cilvēku pārpildīti, kas, aluskausiem rokās, draudzīgi tērzēja. Nekas neliecināja par to, ka Mančesterā, kā citviet Eiropā, būtu krīze. Brīnišķīga lieta Mančesteras viesiem noteikti liekas tas, ka muzeji un pilsētas transports ir bezmaksas. Apmeklējot zinātnes muzeju, cilvēki varēja izmēģināt dažādus zinātnes eksperimentus, starp kuriem bija arī īpaša telpa, kas transformēja cilvēka kustības mūzikā ar īpašu sensoru palīdzību. Iluzionisti Pecolli priecājās arī par izstādes sadaļu, kas bija veltīta ziepju burbuļiem, kurā varēja vērot unikālas burbuļu krāsu spēles ar gaismu gan kvadrātainos, gan izliektos burbuļos, gan burbuļu sienā, ko visu apmeklētāji paši varēj izveidot.
Tie, kam patīk vērot pilsētu no augšas, varēja izmantot lielo Mančesteras panorāmas ratu, kura kabīnēm bija caurspīdiga apakša. Bet papētot Mančesteras notikumu kalendāru, varēja saprast, ka šī pilsētas dzīve aizrit nepārtrauktos svētkos un parādēs. Gaidot Karību krāšņo parādi, kas notiks jūlija otrajā pusē, iedzīvotāji izklaidējās piedaloties šausminoši jautrā Zombiju parādē, kas pulcēja tūkstošiem "vienas dienas zombijus", lai jautrā gājienā ietu cauri pilsētai uz Zombiju balli klubā "Pure". Parādes mērķis bija cēlāks nekā var likties - katrs dalībnieks ziedoja 2 poundus vēža slimību petījumu organizācijai, kā arī parādes organizatori centās pārspēt Pasaules rekordu - sapulcēt 1227 Zombijus vienuviet. Turklāt šis Zombiju gājiens tika filmēts, kā aina Amerikāņu mākslas filmai par zombijiem. To visu vērojot, zombijiem pa vidu, Pecolli satika arī latviešus, kas Anglijā studē un tas tikai vēlreiz pierādīja to, ka Pasaule nemaz nav tik liela.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV