Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pie universitātēm veidojas studētgribētāju rindas

LETA, 20.07.2009. 09:55

Pirmdienas rītā pirms plkst.9 pie Latvijas Universitātes (LU) centrālās ēkas Rīgā, Raiņa bulvārī, un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1, izveidojušās garas studēt gribētāju rindas, novēroja aģentūra LETA.

Jauniešu rinda pie LU sākas no LU galvenās ēkas durvīm un stiepjas līdz Arhitektu ielas vidum.

Pēc plkst.9 pamatstudijām LU bija reģistrējušies 140 cilvēku, bet aptuveni vēl 200 gaidīja rindā. Kā novēroja aģentūra LETA, šogad LU ieviesusi arī numuriņu sistēmu, aicinot reflektantus rindas kārtībā ar numuriņiem doties reģistrēties. Kā atzina LU Studentu padomes pārstāvis Rinalds Gulbis, numuriņu sistēma palīdz rindas strukturēšanā un ievērojami atvieglo studentu reģistrāciju.

LU pārstāvis arī pastāstīja, ka pirmais reflektants pie LU durvīm gaidījis jau no vakar vakara plkst.23, lai pieteiktos studijām Filozofijas bakalaura studiju programmā.

Gulbis arī pastāstīja, ka studētgribētāju skaits šogad ir apmēram tāds pats kā pērn, lai gan tiek pieļauts reflektantu skaita samazinājums, jo pārsvarā jaunieši izvēlas studēt tajā programmā, kurā tiem ir iespējas iegūt budžeta vietu. Tomēr jaunieši šogad daudz pārdomātāk izdara savu izvēli un mazāks pieteikumu skaits ir tādās līdz šim populārās programmās kā komunikāciju vai tiesību zinības.

Savukārt RTU Informācijas centra korespondente Egita Kancāne aģentūrai LETA stāstīja, ka čaklākais reflektants, ko RTU informācijas centra pārstāvji topošo studentu rindā pirmdien pirms plkst.8 sastapa pašu pirmo, bija Rēzeknes Valsts ģimnāzijas absolvents Jānis Strods. Viņš Rīgā bija ieradies no Rēzeknes rajona Viļāniem, lai iesniegtu pieteikumu studijām gan RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, gan Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē.

Lai saīsinātu reflektantu rindas un atvieglotu pieteikšanās procedūru studijām, RTU pirmo reizi šogad reflektantiem piedāvā iespēju aizpildīt un izdrukāt pieteikšanās iesnieguma veidlapu studijām valsts budžeta finansētās pilna laika pamatstudiju programmās. Reflektantu personiska ierašanās RTU tik un tā ir obligāta, taču elektroniskajā RTU informācijas sistēmā ievadītie dati paātrina reflektanta iesnieguma pieņemšanu RTU.

Kā ziņots, pirmdien sākas studiju pieteikumu pieņemšana pamatstudijām vairākās Latvijas augstskolās 2009./2010.akadēmiskajā gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV