Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

"EconomyWatch": Prostitūtu cenas un ārlaulības sakaru skaits neliecina par ekonomikas atveseļošanos Latvijā

LETA, 20.07.2009. 15:27

Ņemot vērā prostitūtu pakalpojumu cenas un ārlaulības sakaru skaitu, nekas neliecina par ekonomikas atveseļošanos Latvijā, raksta "EconomyWatch.com".

Šie divi indikatori tiek piedāvāti ekonomiskās situācijas raksturošanai, un tos var izmantot ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu gadījumos. Saskaņā ar ekonomistu teikto "dzīvnieciskās tieksmes" spēlē nozīmīgu lomu ekonomisko aktivitāšu ciklos un var būt daļa no iemesliem, kādēļ ekonomikas attīstību ir tik grūti paredzēt.

"EconomyWatch.com" vēsta, ka prostitūtu pakalpojumu cenas Latvijā vēl aizvien svārstās ap 60 ASV dolāriem, kas dod signālus deflācijai un raksturo vispārējo krīzi Baltijas valstīs. Finanšu bloga "Bronte Capital" autors Džons Hemptons uzskata, ka prostitūtu pakalpojumu cenas ir labs barometrs, pēc kā noteikt ekonomisko situāciju Baltijas valstīs.

"Prostitūtu pakalpojumu līgumsaistības ir īstermiņa (uz stundu vai nakti), un pieeja industrijai ir neierobežota. Tas nozīmē, ka cenas ir ļoti elastīgas," raksta Hemptons. Prostitūtu pakalpojumu cenas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā gada laikā ir nokritušās par divām trešdaļām, kas liecina, ka Baltijas valstu ekonomikām deflācijas draudu dēļ briesmas vēl nav garām, norāda Hemptons.

Otrs līdzīgs veids, kā vērtēt ekonomisko situāciju, ir ārlaulības sakaru skaits. Ārlaulības sakaru mājaslapas "www.illicitencounters.co.uk" pārstāvji atklājuši saistību starp ārlaulības sakaru skaitu un ekonomisko situāciju. Portāla pārstāve Rouzija Frīmena-Džounsa to skaidro ar pašapziņas līmeni, proti, augšupejas periodā cilvēki atļaujas ārlaulības sakarus, jo domā, ka paši jebkurā situācijā spēs tikt ar visu galā, taču ekonomiskās krīzes laikā cilvēki meklē veidu, kā atslābināties. "EconomyWatch.com" gan nesniedz ziņas par aptuveno ārlaulības sakaru skaitu Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV