Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Joprojām aktīvi turpinās vētras postījumu novēršana elektrolīnijās

Andris Siksnis, 20.07.2009. 16:11

Informācija, kas apkopota par vakar notikušās vētras nodarīto postījumu novēršanas darbiem līdz šodienas plkst. 14:00, liecina, ka bez sprieguma kopumā Latvijā ir aptuveni 1600 AS "Latvenergo" klientu.

Visvairāk darba remontbrigādēm pašlaik ir Dienvidu reģionā (Bērzes, Īles pag. Līvbērzes, Jaunsvirlaukas, Garozas, Valgundes pag., Pūres, Cēres, Zentenes pag. Balgales, Ģibuļu pag. Sēmes, Džūkstes, Slampes pagastā), kur konstatēts lielākais vētras dēļ bez elektrības palikušo iedzīvotāju skaits - 610, savukārt otrs smagāk cietušais ir Ziemeļaustrumu reģions, kur bez elektrības ir 350 lietotāji.

Savukārt apkopotā šī brīža statistika liecina, ka no pieteiktajiem bojājumiem 0,4 kV līnijām nenovērsti joprojām ir 670, no kuriem visvairāk - 217 Dienvidu reģionā. Valstī bez sprieguma pašlaik ir 111 vidējā sprieguma transformatora apakšstaciju.

Svētdienas vakarā negaisa laikā bija lauzti koki un tas radīja atslēgumus, traucējot elektroapgādi aptuveni 20 tūkstošiem klientu. Šorīt bez elektrības bija ap 3500 klientu.

AS Sadales tīkls operatīvo izbraukumu brigādes un specializēto uzņēmumu speciālisti joprojām intensīvi strādā, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku elektroenerģijas piegādes atjaunošanu Latvenergo

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV