Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pirmajā dienā RTU populārākā - uzņēmējdarbības programma

Egita Kancāne, 20.07.2009. 18:18

Veiksmīgi aizritējusi pirmā jauno studentu uzņemšanas diena Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU): kopumā RTU 20.jūlijā saņemti 1863 pieteikumi studijām. Populārākā studiju programma pirmajā pieteikumu pieņemšanas dienā RTU bijusi "Uzņēmējdarbība un vadīšana", kurā saņemti 127 pieteikumi studijām.

Otrā populārākā RTU pamatstudiju programma ir "Informācijas tehnoloģija", kurā saņemti 119 pieteikumi, trešā - "Datorsistēmas", kur saņemti 99 pieteikumi, ceturtā - "Muitas un nodokļu administrēšana", kur saņemti 87 pieteikumi, piektā - "Telekomunikācijas", kur saņemti 86 pieteikumi, sestā - "Enerģētika un elektrotehnika", kur saņemti 77 pieteikumi.

Kā ziņots, RTU centrālajā ēkā, Rīgā, Kaļķu ielā 1 reflektanti šorīt jau agri bija izveidojuši rindu. Čaklākais reflektants, ko RTU Informācijas centra pārstāvji topošo studentu rindā šorīt pirms plkst. 8 sastapa pašu pirmo, bija Rēzeknes Valsts ģimnāzijas absolvents Jānis Strods. Viņš Rīgā bija ieradies no Rēzeknes rajona Viļāniem un gatavojās iesniegt pieteikumu studijām gan RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, gan Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē. Dienas gaitā RTU tik garas rindas kā no rīta vairs neveidojās, taču reflektantu plūsma universitātes telpās saglabājās aktīva visas dienas garumā.

Lai saīsinātu reflektantu rindas un atvieglotu pieteikšanās procedūru studijām, RTU pirmo reizi šogad reflektantiem piedāvā iespēju elektroniski aizpildīt un izdrukāt pieteikšanās iesnieguma veidlapu studijām valsts budžeta finansētās pilna laika pamatstudiju programmās. Reflektantu personiska ierašanās RTU tik un tā ir obligāta, taču RTU informācijas sistēmā ievadītie dati paātrina reflektanta iesnieguma pieņemšanu RTU.

Jauno studentu uzņemšana RTU Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī turpināsies līdz 28.jūlijam. RTU uzņemšanas statistiku iespējams aplūkot RTU interneta mājaslapas (www.rtu.lv) sadaļā "Uzņemšana".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV