Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Obama: Ugunsgrēks ASV ekonomikā ir apdzēsts

LETA--AFP, 21.07.2009. 10:42

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien aizstāvēja savas administrācijas pēdējo sešu mēnešu atbildi uz ekonomisko krīzi, norādot, ka "ugunsgrēks ir apdzēsts".

"Es domāju, mēs esam izkāpuši no bezdibeņa. Es domāju, ka mēs esam apdzēsuši ugunsgrēku," intervijā telekanālam PBS sacīja prezidents, kurš pirmo reizi savu pilnvaru laikā piedzīvo popularitātes reitingu krišanos.

Tomēr Obama norādīja, ka daudz kas vēl jāpaveic, lai ekonomiskā situācija ASV atgrieztos normālās sliedēs.

"Es reizēm izmantoju analoģiju. Mums bija brīnišķīga māja un izcēlās ugunsgrēks. Mēs ieradāmies un mums tas bija jāapdzēš. Ugunsgrēks tagad ir apdzēsts, bet mēs atklājām, ka mums ir šis tas jāpielabo, jumts tek, ūdenssildītājs ir sabojājies un, ak jā, mēs esam krietni iekavējuši kredīta maksājumus," sacīja ASV prezidents.

Turklāt visi darbi jāpaveic ar ierobežotiem resursiem un tie prasīs laiku, piebilda Obama.

ASV prezidents arī norādīja, ka viņš cer ieviest stingrākus finanšu sistēmas regulēšanas noteikumus, lai nepieļautu dažas nekontrolētas aktivitātes, kas pastiprināja ekonomisko krīzi.

"Viena no problēmām, manuprāt, ir tāda, ka Volstrītas puiši neizjūt nekādu nožēlu par visiem šiem riskiem, neliekas, ka pēc visa notikušā tur ir notikušas kādas kultūras un uzvedības izmaiņas. Tāpēc mēs esam ierosinājuši finanšu regulatoru reformu," sacīja Obama.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV