Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

“Zinātnes kafejnīcā” diskutēs par inovatīvo pārtiku

Ilze Stebera, 21.07.2009. 12:46

11. septembrī starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food”, “Zinātnes kafejnīcā” notiks diskusija par inovatīvo pārtiku. Diskusijas sākums – plkst. 16.00.

“Vai zināt, kā tiek iegūta smiltsērkšķu sula un kāpēc tā ir veselīga? Vai zināt, kādu labumu organismam sniedz funkcionālā pārtika un uztura bagātinātāji un kādu kaitējumu nodara ģenētiski modificētā pārtika? Kāpēc bioloģisko pārtiku sauc par bioloģisko un nevis ekoloģisko? Ja jums ir jautājumi par uzturu un ar to saistītiem svešvārdiem, vai arī jūs vienkārši nezināt, ko ēst pašam un ko labāk atstāt ienaidniekam, apmeklējiet “Zinātnes kafejnīcu”,” aicina “EEN-Latvija” Latvijas Tehnoloģiskā centra projekta vadītāja Gundega Lapiņa.

Diskusijas dalībnieki dalīsies savā redzējumā par inovatīvās pārtikas vidi Latvijā. Pārstāvji no pārtikas ražošanas un pārstrādes uzņēmumiem stāstīs, kādas ir Latvijas iedzīvotāju pārtikas izvēles tendences un kā inovācija palīdz uzņēmumiem tām pielāgoties konkurences apstākļos. Savukārt Zemkopības ministrijas un Patentu valdes pārstāvji informēs par inovāciju pārtikas nozarē Latvijā un valsts atbalstu inovatīvas pārtikas ražošanai. Tiks sniegts ieskats pilnvērtīga un veselīga uztura tendencēs, kā arī tiks doti praktiski padomi, kā orientēties plašajā pārtikas piedāvājumā un neapmaldīties sarežģītajos apzīmējumos.
 
Pasākumā piedalīsies LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne profesore Inga Ciproviča, LU Medicīnas fakultātes profesore Renāte Ligere, ārste dietoloģe Lolita Neimane, uzņēmuma “Rīgas piensaimnieks” galvenā tehnoloģe Inese Ladusāne, “Cēsu alus” Mārketinga nodaļas pārstāve Ilona Riekstiņa, “ELVI” sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne, Patentu valdes pārstāvji Jānis Ancītis un Māra Rozenblate, Zemkopības ministrijas Pārtikas departamenta vadītāja Arlita Sedmale, kā arī inovatīvas pārtikas patērētāja Baiba Sipeniece. 

Uz kafejnīcu aicināti visi interesenti, lai neformālā gaisotnē iegūtu atbildes uz vienkāršiem pēc formas, bet sarežģītiem pēc būtības jautājumiem, kā arī nobaudītu inovatīvus “našķus”. Diskusiju vadīs žurnālists dr. biol. Juris Šteinbergs. “Zinātnes kafejnīcā” ieeja brīva visiem izstādes “Riga Food” dalībniekiem un apmeklētājiem.

Kā zināms, inovatīva pārtika ir pārtika, kura ražota pēc jaunām vai tradicionālām metodēm, ir tirgū pieprasīta un konkurētspējīga. Papildu informācija par inovāciju Latvijā: www.innovation.lv.

Diskusiju organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs. Diskusija notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, 1. semināru zālē 11. septembrī plkst. 16.00.

14. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2009” notiks 2009. gadā no 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2009” papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma, ar kuru var iepazīties izstādes mājaslapā www.rigafood.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV