Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasaulē no jaunās gripas miruši vairāk nekā 700 cilvēki

LETA--AFP, 21.07.2009. 16:28

Pasaules Veselības organizācija (PVO) otrdien paziņoja, ka no A tipa gripas jaunā paveida H1N1 vīrusa pasaulē miruši vairāk nekā 700 cilvēki.

Iepriekšējos PVO publicētajos datos 6.jūlijā tika minēti 429 mirušie, taču PVO preses pārstāve Afaluka Batjasevi žurnālistiem pavēstīja, ka tagad reģistrēti "vairāk nekā 700 mirušie".

PVO pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pārtrauks regulāri sniegt jaunākos datus par laboratoriski apstiprinātajiem saslimšanas gadījumiem, "jo A(H1N1) pandēmija izplatījusies visā pasaulē ar bezprecedenta ātrumu".

Prakse grozīta tāpēc, ka "ievērojami lielākajai daļai pacientu bijuši viegli simptomi, kuri parasti atlabst pat bez medicīniskas palīdzības nedēļas laikā pēc simptomu parādīšanās".

PVO paziņoja, ka atsevišķu saslimšanas gadījumu uzskaitīšana vairs nav būtiska riska izvērtēšanai, tāpēc ir labāk sekot līdz vīrusa izplatībai jaunās teritorijās.

Tā arī aicināja skartās valstis - vairāk nekā 125 - novērot izmaiņas saslimstībā, kas varētu liecināt, ka vīruss kļūst bīstamāks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV