Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izcili LU eksakto zinātņu studenti saņems stipendijas

LU Preses centrs, 22.07.2009. 11:41

Ceturtdien, 23.jūlijā, vienam Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes esošajam un vienam topošajam studentam svinīgi tiks pasniegtas mecenāta, ASV Virdžīnijas Universitātes (University of Virginia) prof. Jāņa Rūvalda finansētās stipendijas.

Prof. J. Rūvalda stipendijas šogad tiek pasniegtas pirmo reizi, un tās paredzētas esošajiem un topošajiem LU studentiem par izciliem sasniegumiem matemātikā. Stipendijas saņems Arturs Bačkurs, kurš nākamajā akadēmiskajā gadā studēs Datorikas fakultātes datorzinātņu bakalaura studiju programmas otrajā kursā un Jevgenijs Vihrovs, kurš šobrīd Brēmenē piedalās 50.Starptautiskajā matemātikas olimpiādē, un plānojis šoruden uzsākt studijas LU Datorikas fakultātē.

Vienas stipendijas apjoms ir Ls 1000 gadā. Stipendiātu atlase tika veikta, vadoties pēc sasniegumiem Valsts un Starptautiskajā matemātikas olimpiādē. Pretendentu atlasi veica LU A.Liepas Neklātienes matemātikas skolas līdzstrādnieki.

Stipendiju pasniegšanas ceremonija notiks 23.jūlijā plkst. 11:00 LU A.Liepas Neklātienes matemātikas skolā, Zeļļu ielā 8.

Stipendija izveidota prof. J. Rūvalda, kurš līdz šim jau ir nodarbojies ar mecenātismu, atbalstot izcilus Latvijas studentus, un LU prof. Agņa Andžāna kopējas iniciatīvas rezultātā. Paredzēts, ka nākamajā akadēmiskajā mācību gadā stipendiju programma tiks turpināta.

Plašāku LU mecenātu stipendiju klāstu studentiem piedāvā LU Fonds www.fonds.lv 

Papildu informācija:
Prof. Agnis Andžāns
Tālr.: 26566419
E-pasts: Agnis.Andzans@lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV