Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sv. Pestītāja anglikāņu baznīca

Inese Grandāne, 22.07.2009. 11:47

Sv. Pestītāja anglikāņu baznīca celta no 1857. -1859. gadam pēc arhitekta J.D. Felsko projekta bijušo Paula bastionu vietā. Baznīca bija paredzēta angļu tirgotāju vajadzībām, kuri līdz tam savus dievkalpojumus noturēja Reformātu baznīcā. Ķieģeļi un zeme, uz kuras baznīca celta, speciāli vesti no Anglijas.
Sv. Pestītāja anglikāņu baznīca

Anglikāņu baznīca celta neogotikas formās, tās apdarē izmantots sarkanais ķieģelis. Baznīcas vienjoma zāli sedz apmestas koka konstrukcijas. Altāra telpa sadalīta divās daļās ar asimetriski novietotu kolonnu. Interjera iekārtojumā izmantoti koka paneļi. Baznīca ir daļēji restaurēta, kopš 1972. gada tur atradies Rīgas Politehniskā institūta studentu klubs.

1992. gadā amerikāņu misionārs Ardens Haugs izveidoja anglikāņu draudzi, kas formāli bija pakļauta Latvijas evaņģēliski luteriskajai baznīcai.

1995. gadā par draudzes mācītāju kļuva Juris Cālītis. Viņa vadībā draudze 1998. gadā pievienojās Anglikāņu Baznīcas Eiropas–Gibraltāra diecēzei.

Baznīca atrodas Pils ielā 11.

Foto: Kaspars Grandāns

citariga.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV