Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Cēsu pilsētas svētki ar mākslu un mūziku

Daiga Janševska, 22.07.2009. 13:01

Jau ziņots, ka 25.jūlijā visas dienas garumā norisināsies Cēsu Pilsētas svētki ar moto „Es gribu būt tur - šajā brīnišķīgajā pilsētā Cēsīs”.
Cēsu pilsētas svētki ar mākslu un mūziku

Cēsu pilsētas svētki arī šajā gadā turpina pērn aizsākto tradīciju – svētkus radām mēs paši – cēsnieki.

Svētkos tiks piedāvātas visdažādākās programmas mūzikas mīļotājiem. Cēsu Vienības laukumu pieskandēs ne tikai dziedošie cēsnieki Reinis Reķis ar grupu „Rolmans band”, Mārtiņš Ruskis un draugi, bet arī nākamie TV3 šova „Koru kari 2” dalībnieki, viesi no „Latvijas Zelta talantiem”, bērnu popogrupas „Hey” draugi no Priekuļiem, Druvienas, Jaunpiebalgas. Pusnaktī dāvana Cēsu pilsētai– ugunsžonglieru apvienības „Fire Spirit” priekšnesums – uguns un ritma performance 15 minūšu garumā. Tiem, kas vēl nebūs noguruši, līdz rīta gaismai spēlēs grupa „Keksi”. Savukārt Cēsu pils dārzā visu dienu būs iespēja baudīt vēl nebijušu projektu Latvijā - Ritma svētkus. Ritma svētku programma piedāvā meistarklasēs vingrināties āfrikāņu un estrādes bungu spēlē, darboties meistardarbnīcās, noskatīties „Pulsa efekts” perkusijas – ritma spēli uz ķermeņa un priekšmetiem. Vakarā, Cēsu pils parkā, Cēsu Mākslas festivāla atklāšanas programma – L. Bernsteina mūzikls „Brīnišķīgā pilsēta”.

Ar Mākslas un mūzikas vilciena ienākšanu Cēsīs, tiks atklāta Andra Eglīša personālizstāde „Es gribu būt tur ...”. Mākslinieks savai pilsētai – Cēsīm – sagatavojis īpašu, līdz šim Cēsīs nebijušu lielformāta darbu izstādi, kurā būs skatāmi tieši savai dzimtajai pilsētai radīti darbi. Mākslinieciski brīva un radoša noskaņa Cēsu viesiem un cēsniekiem virmos Cēsu Monmartā. Cēsu Monmarta ir jauns veids, kā parādīt mākslu citā veidolā, padarot to saprotamāku, interesantāku un pieejamāku ikvienam, nojaucot izveidojušos barjeru starp mākslinieku un skatītāju. Mākslas un radīšanas brīnums klātienē, Zemeņu ballīte džeza ritmā, franču mūzika, dziesmas un improvizācijas teātris, romantiskas sarunas sveču gaismā varēs izbaudīt Četru vēju skvērā. Svētku viesus gaidīs arī Cēsu Izstāžu nams, galerija „Dūja”, izstāžu zāle „Vecpilsēta”, Cēsu Jaunā un Viduslaiku pils.

Neiztrūkstoši svētkos amatnieku tirdziņi, romantiski braucieni zirga pajūgā pa Cēsu vecpilsētu, fotografēšanās viduslaiku tērpos un ekskursija Padomju laikos ar „Pīli”.

Neraugoties uz meteriologu ziņām par gaidāmajām vēja brāzmām un lietusgāzēm, svētku programma paredz daudz aktivitātes brīvā dabā, tāpēc gaidīsim cēsniekus un viesus ierodamies krāsainos lietussargos, lai kopā radītu līksmu Cēsu pilsētas svētku varavīksni!

Cēsu pilsētas svētkus organizē Cēsu novada pašvaldība Cēsu Kultūras centrs.

Atbalsta: Cēsu novada pašvaldība; VAS Latvijas Dzelzceļš; SIA „Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija”; Cesis24.lv; laikraksts „Druva”; Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Informāciju par svētkiem, satiksmes ierobežojumiem pilsētā svētku laikā un pasākumu programma www.cesis.lv , www.kulturcentrs.lv



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV