Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

26. jūlijā folkloras centrā „Namīns” notiks Annas dienas svinības

Folkloras kopa „Atštaukas”, 22.07.2009. 16:08

Svētdien, 26. jūlijā, pulksten 13:00 folkloras centrā „Namīns” (Liepājā, Bāriņu ielā 32) uz Annas dienas svinībām tiek aicinātas Liepājā dzīvojošās Annas un ikviens, kurš vēlas jauki pavadīt brīvo laiku. Folkloras centra pagalmā notiks ziedu radošās darbnīcas, bet folkloras kopa „Atštaukas” sagatavojusi atraktīvu folkloras programmu.

Laikā, kad vasara ir pilnbriedā, dārzos un pļavās zied puķes un Latvijas daba sāk dāsni dāvāt savas veltes, godā tiek celtas arī čaklās Kurzemes saimnieces Annas. Latviešu folklorā tie ir salīdzinoši jauni svētki, tomēr to tradīcijas labi pazīstamas jau no pirmajiem Annas tirgiem, kad varēja iegādāties pirmos kartupeļus un citus rūpīgi audzētos labumus.

Jūlijs ir arī krāšņākais ziedu laiks Latvijas dabā. Latviešiem ziedi vienmēr veidojuši harmoniju apkārtējā vidē un arī ģimenē. Tie sniedz estētisku gandarījumu un iepriecina, ja noskaņojums ir drūms. Tomēr ikdienas steigā cilvēki aizmirsuši, ka Latvijas dabā sastopami augi, kam piemīt relaksējošas īpašības, kā arī ir ziedi, kurus iespējams ēst. Tāpēc ziedu dizaina studijas „Liepzars” vadītāja Vaira Kārkliņa lasīs lekcijas par ziedu izmantošanu ēdienos un ziedu esenču izgatavošanu.

Pavārmākslas meistare Velta Cīpa interesentiem rādīs, ko iespējams pagatavot no tā, kas nogatavojies dārzos, savukārt dārzniece Inga Šēnfelde pastāstīs, kas šobrīd zied pilsētnieku puķu kastēs balkonos.

Ar latviešu folkloras programmu par ziediem uzstāsies folkloras kopa „Atštaukas”.

Visi laipni aicināti!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV