Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dombrovskis: Sarunās ar SVF panākts zināms progress

LETA, 23.07.2009. 17:55

Sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) turpinās un tajās ir sasniegts zināms progress, šodien žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Plašākus komentārus viņš gan nesniedza, vien uzsvēra, ka, iespējams, nedēļas beigās būšot vairāk informācijas, ko pastāstīt. Taujāts par sarunu gaitu, premjers vien lakoniski norādīja: "Nekas, ko varētu publiski komentēt."

Arī SVF misijas vadītājs Marks Grifits savās atbildēs bija lakonisks, vien uzsvēra jau iepriekš sacītās frāzes - "šīs dienas tikšanās bija ļoti laba", "diskusijas bija produktīvas", "sarunas turpinās".

Šovakar Dombrovskis piedalīsies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sanāksmē, kuras darba kārtībā paredzēts apspriest Latvijas un SVF potenciālo vienošanos.

LETA jau ziņoja, ka SVF izvirzījis nosacījumu, ka vienošanās tekstu, kas paredz starptautiskā aizdevuma sniegšanu, ir jāparaksta visām valdības koalīciju veidojošajām partijām, tādējādi apņemoties to īstenot, aģentūrai LETA apstiprināja valdībai tuvu stāvoši avoti.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vakar ziņoja, ka SVF aicina valdību iesaldēt valstī iesāktos publiskās un privātās partnerības projektus.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL), komentējot valdības un aizdevēju sarunu gaitu, šonedēļ izteicās, ka starptautiskie aizdevēji vēl aizvien netic Latvijai. Pēc viņa teiktā, aizdevēji joprojām neticot, vai Latvija "spēs savaldīt budžeta deficītu, kurš, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, kļūst tikai sliktāks". Tāpat neesot ticības tam, vai Latvija spēs samazināt budžeta deficītu arī turpmākajos gados.

Kā uzsvēra Repše, ļoti svarīgi sarunās būs tas, kāda būs Latvijas valdības argumentācija turpmākajai saimnieciskajai politikai.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Latvijā turpinās SVF tehniskā misija, pēc kuras beigām arī būs skaidrs, vai fonds Latvijai piešķirs kārtējo starptautiskā aizdevuma daļu 200 miljonus eiro (140 miljonus latu).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV