Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pasaules biržās turpinās augšupeja

LETA--REUTERS/AFP, 24.07.2009. 09:11

Āzijas biržās piektdien astoto dienu pēc kārtas turpinājās augšupeja pēc līdzīgi labiem rezultātiem ASV un Eiropas fondu tirgos.

Japānas "Nikkei" indekss piektdien pieauga par 1,5%, reaģējot uz pozitīvajiem kompāniju peļņu rādītājiem un pazīmēm par ASV ekonomikas atlabšanu.

Dati par ASV mājokļu tirdzniecību, kas izrādījušies labāki par prognozēm, ceturtdien iedrošināja investorus Volstrītā, vairojot cerības gan uz atsevišķā grūtībās nonākušā sektora, gan uz visas ekonomikas atlabšanu.

Ņujorkas biržas "Dow Jones" indekss ceturtdien pirmo reizi kopš janvāra pārsniedza psiholoģiski svarīgo 9000 punktu robežu.

Tomēr ceturtdienas tirdzniecības sesijas noslēgumā pēc ziņām par "Microsoft Corp", "Amazon.com Inc" un "American Express" vājajiem ceturkšņa rezultātiem indekss mazliet samazinājās, radot bažas, ka piektdien Volstrītā varētu atgriezties lejupslīde.

Ceturtdienas tirdzniecības sesijas noslēgumā "Dow Jones" indekss bija par 188,04 punktiem jeb 2,12% augstāks 9069,29 punktu apmērā, sasniedzot augstāko slēgšanas vērtību kopš 2008.gada novembra.

"Nasdaq" indekss piedzīvoja augšupeju jau 12.dienu pēc kārtas, kas ir lielākā indeksa nepārtrauktā augšupeja kopš 1992.gada. "Nasdaq Composite" ceturtdien pieauga par 2,45% līdz 1973,60 punktiem.

"Standard & Poor's 500" indekss pieauga par 2,33% līdz 976,29 punktiem.

Arī Eiropas fondu tirgos ceturtdien bija vērojama augšupeja, kas turpinās jau devīto dienu pēc kārtas, biržām tirdzniecības sesiju beidzot ar astoņos mēnešos labākajiem rezultātiem.

Eiropas galveno akciju "FTSEurofirst 300" indekss tirdzniecības sesijas noslēgumā bija pieaudzis par 2% līdz 909,07 punktiem, kas ir augstākais līmenis kopš pagājušā gada novembra sākumā. Indeksa kāpums ir arī lielākā nepārtrauktā augšupeja kopš 2006.gada beigām.

Eiropas "FTSE 100", Vācijas DAX un Francijas "CAC 40" indeksi ceturtdien pieauga 1,5-2,5% robežās.

Eiropas biržu rādītājus visvairāk ietekmējuši labie banku rezultāti, kā arī autoražotāja "Ford" un tirdzniecības vietnes "eBay" spēcīgie ceturkšņa dati, viešot investoros cerības, ka ne tikai banku sektors, bet arī citas jomas sākušas atkopties pēc postošajiem iepriekšējiem ceturkšņiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV