Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvija pretendē uz atbalstu no Sorosa Ārkārtas palīdzības fonda

Zane Bojāre, 27.07.2009. 11:58

Latvija pretendē uz finansiālu atbalstu no 100 miljonu ASV dolāru lielā Džordža Sorosa Ārkārtas palīdzības fonda (Emergency Fund), kas izveidots, lai mazinātu krīzes sekas 20 Austrumeiropas un Vidusāzijas reģiona valstīs.

Dž. Soross piešķīris vienreizēju atbalstu 100 miljonu dolāru apmērā divarpus gadu periodā valstīm, kuras krīze skārusi vissmagāk. Lēmumu par atbalstāmajām programmām un piešķiramo finanšu apjomu pieņems Atvērtās sabiedrības institūta (Open Society Institute) konsultatīvā padome.

Kopējo finansiālo apmēru atsevišķām valstīm noteiks krīzes apmēri valstī, iedzīvotāju skaits, programmu ilgtspējība arī pēc finansējuma piešķiršanas beigām, un to, kādas ir iespējas šīs programmas saistīt ar citiem finansējuma avotiem un fondiem. Ņemot vērā, ka daudzās valstīs konkrēti risinājumi krīzes seku mazināšanai ir nepieciešami tagad un tūlīt, priekšroka tiks dota arī tādiem projektiem, kuru ieviešanu var sākt nekavējoties.

"Džordžs Soross jau līdz šim pastiprināti sekojis līdzi situācijas attīstībai Latvijā un ir labi informēts par to, tāpēc izteicis gatavību sniegt atbalstu krīzes risināšanā. Sorosa fonds - Latvija jau ir iesniedzis programmu pieteikumus Atvērtās sabiedribas institūtam un pašlaik notiek sarunas par programmu iespējamo ieviešanu Latvijā. Ir saņemts pirmais apstiprinājums piešķirt finansējumu projektam "Paēdušai Latvijai", ko īsteno ziedot.lv sadarbībā ar uzņēmējiem un individuāliem ziedotājiem. Ja apstiprināto programmu ietvaros būs paredzēti atvērti konkursi, tad izplatīsim paziņojumus par iespējām organizācijām pieteikties uz finansējumu," stāsta Sorosa fonda - Latvija izpilddirektors Andris Aukmanis.

Uz finansiālo atbalstu no Džordža Sorosa Ārkārtas palīdzības fonda var pretendēt: Albānija, Armēnija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Kosova, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Moldova, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Tadžikistāna un Ukraina.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV