Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Azartspēles televīzijā ir jāaizliedz!

Andris Krustiņš, 27.07.2009. 13:41

Mūsu valdība, vismaz vārdos, cīnoties pret atkarību no azartspēlēm, ir aizliegusi azartspēļu reklāmu televīzijā, bērniem līdz 16 gadiem aizliegts ieiet spēļu zālēs. Bet ko šobrīd redzu televīzijā! Kā sēnes pēc lietus parādās visādas spēles, kur atliek tikai piezvanīt un tad tiešajā ēterā laimēt naudu.

Tas jau ir pilnīgs absurds. Reklamēt nedrīkst, bet spēlēt gan! Pie tam labākajos ētera laikos. Zelta drudzis ne tikai tiek spēlēts, bet arī reklamēts! Vai tikai tā nav klaja azartspēļu reklāmas ierobežojuma ignorēšana? Vai azartspēļu raidījumi ir ielikti slēgtajos kanālos? Nē. šīs spēles var skatīties kurš grib. Mani bērni arī skatās, esmu jau viņiem izskaidrojis, cik liela varbūtība ir vinnēt. Bet sākumā, kad tikko parādījās azartspēles televīzijā, katru vakaru dīca: "Piezvani, redz cik tur var laimēt! Ilgi varēs dzīvot labi."

Droši vien tāda ir šo "TV spēļu" dalībnieku loģika. Tā ir viltus cerība, ko dod maznodrošinātajiem jau tā sliktajā ekonomiskajā stāvoklī. Apskatieties, kas spēlē - skolotāji, pensionāri, bezdarbnieki, tas ir, tie, kuriem iet visgrūtāk. Vai tiešām šādi jāizputina Latvijas tauta un jāuzliek uz "azartspēļu adatas"!

Mans pacietības mērs ir pilns! Azartspēles televīzijā ir jāaizliedz! Jānosaka likumdošanā azartspēļu pazīmes, līdzīgi krimināli sodāmiem nodarījumiem Krimināllikumā, ja tādas vēl nav noteiktas, un jāizvērtē katras TV spēles atbilstību azartspēļu pazīmēm. Esmu pret azartspēlēm televīzijā, jo tās māca mums būt vieglprātīgiem pret naudu un apzināti māna potenciālos spēlētājus. Azartspēļu popularizēšana ir pretējais tam, ko vajadzētu izskaidrot sabiedrībai, ka azartspēles, alkoholisms, datorspēles, pārmērīgs sekss un citas apsēstības ir atkarības, par kurām būtu jāveic izskaidrošanas darbi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV