Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā šogad plāno likvidēt desmit skolas

LETA, 27.07.2009. 14:16

Efektivizējot skolu tīklu, Rīgā no šā gada 1.septembra vairs nedarbosies desmit skolas, kuras tiks pievienotas citām mācību iestādēm, šodien žurnālistus informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Kopā līdz 2011.gadam plānots reorganizēt 30 mācību iestādes galvaspilsētā.

Kā norādīja Ušakovs, vairākas sākumskolas plānots pievienot vidusskolām, bet atbrīvotajās telpās izvietot jaunus bērnudārzus. Tādējādi vidusskolās tiks palielināts skolēnu skaits un tās tiks padarītas spēcīgākas.

Pašvaldība plāno skolas vairs neuzturēt ēkās, kuras tiek īrētas no privātīpašniekiem, kā arī atbrīvot telpas, kuras nav īsti piemērotas mācībām. Skolās, kas atrodas tuvu viena otrai, bērni netiks pārvietoti, bet tiks likvidēta administrācija.

Kā pieļāva Rīgas domes Izglītības, sporta un jaunatnes departamenta direktors Guntis Helmanis, reorganizācijas rezultātā darbu varētu zaudēt ap 400 pedagogu, bet daļa no viņiem varētu ieņemt vietas, kuras atstāj pensijas vecumu sasniegušie skolotāji.

Reorganizācijas rezultātā Rīgas pašvaldība šogad plāno ieekonomēt vairāk nekā 200 000 latu, bet nākamgad - 1,7 miljonus latu.

No šā gada 1.septembra Iļģuciema sākumskolu plānots pievienot Rīgas 54.vidusskolai, Imantas sākumskolu - Anniņmuižas vidusskolai, Ļeva Tolstoja krievu vidusskolu - Lomonosova krievu vidusskolai, Rīgas Raiņa 8.vakara (maiņu) vidusskolu pārcelt uz ēku Krišjāņa Barona ielā 71, Bišumuižas pamatskolu pievienot Rīgas 95.vidusskolai, Mežaparka sākumskolu - Jāņa Poruka vidusskolai, 30.vidusskolu - 21.vidusskolai, Herdera vidusskolu pārcelt uz ēku Miera ielā 62, 38.vidusskolu pievienot 80.vidusskolai, sākumskolu "Valodiņa" pārcelt uz Burtnieku ielu 34, 20.vidusskolu pievienot Rīgas 9.vakara maiņu vidusskolai, Rīgas 9.vakara maiņu vidusskolu pārcelt uz Stāmerienas ielu 8, Rīgas 5.pamatskolu pievienot Rīgas 95.vidusskolai, bet Sarkandaugavas sākumskolu pievienot Puškina licejam.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrijas sarunās ar Rīgas domi kā pustukšas skolas ar zemu telpu izmantošanas efektivitāti minētas 1000 audzēkņiem celtās izglītības iestāžu ēkas, kuras izmanto ne vairāk par 400 skolēniem, aģentūrai LETA iepriekš sacīja izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes padomniece komunikāciju jautājumos Agnese Korbe, norādot, ka Rīgā pustukšo skolu skaits mērāms dažos desmitos.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) bija nācis klajā ar paziņojumu, ka Izglītības un zinātnes ministrija, dramatiski samazinot finansējumu Rīgas skolu tīklam, piedāvā Rīgas pašvaldībai reorganizēt 30 skolas.

Pati ministrija noliedz, ka būtu ierosinājusi konkrētu skolu slēgšanu, norādot, ka vien prezentējusi sarakstu ar galvaspilsētas skolām, kurās mācās krietni mazāk bērnu, nekā to atļauj skolas telpas, līdz ar to telpas tiek izmantotas neefektīvi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV