Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

TP parakstīs vienošanos ar SVF par aizdevuma saņemšanu

LETA, 27.07.2009. 20:10

Tautas partijas (TP) valde un partijas Saeimas frakcija pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) un finanšu ministru Einaru Repši (JL) pilnvaroja partijas priekšsēdētāju Mareku Segliņu parakstīt nodomu vēstuli ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF).

Pēc tikšanās ar valdības vadītāju un finanšu ministru un partijas pārstāvju apspriedes Segliņš apliecināja žurnālistiem, ka viņš parakstīs vienošanos ar SVF jau pirmdienas vakarā.

"Nodomu vēstule ar SVF ir konfidenciāls dokuments, kuru nedrīkst publiskot, bet valdība var izstāstīt sabiedrībai, kādus pasākumus tā veiks, lai nākamā gada valsts budžeta tēriņus samazinātu par SVF apsolītajiem 500 miljoniem latu," žurnālistiem teica TP līderis.

Sarunā ar premjeru Dombrovski TP arī esot panākusi vienošanos, ka jau nākamnedēļ valdība sāks darbu pie 2010.gada budžeta. "Jo ātrāk sāksim, jo skaidrāka būs situācija sabiedrībai," teica Segliņš.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Segliņš teica, ka arī tikšanās laikā ar TP pārstāvjiem finanšu ministrs Repše nav varējis atbildēt, kādas būs nākamā gada valsts budžeta prioritātes. "Nevar visas nozares lineāri vienādi nogriezt," uzskata Segliņš.

Segliņš arī pauda viedokli, ka TP, uzreiz neparakstot nodomu vēstuli ar SVF, bet pieprasot tikšanos ar premjeru un finanšu ministru, ir rīkojusies pareizi.

Pārējās četras valdības koalīciju veidojošās partijas jau ir parakstījušas Latvijas valdības un SVF nodomu vēstuli, kas nepieciešama, lai Latvija varētu saņemt SVF aizdevumu. Vienošanos parakstījusi partija "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība", Zaļo un zemnieku savienība, kā arī apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Sarunas ar SVF notiek, lai saņemtu šīs organizācijas aizdevuma daļu - 200 miljonus eiro (140,4 miljonus latu).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV