Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Studentiem jāpievērš uzmanība studējošo kredītu noteikumiem

Anete Enikova, 28.07.2009. 09:54

Šonedēļ beigsies pieteikšanās studijām lielākajās valsts augstskolās bakalaura un maģistratūras programmām. Novērojams, ka topošie studenti studiju maksas segšanai izvēlas arvien vairāk studiju kredītus, tomēr Latvijas Studentu apvienība (LSA) aicina pievērst lielāku uzmanību kredītu nosacījumiem. Ja studentiem rodas jautājumi vai bažas kredītu, studiju līgumu sakarā, aicinām viņus zvanīt uz Latvijas Studentu apvienības informatīvo tālruni 67216061 vai rakstīt uz e-pastu uzzini@lsa.lv.

LSA vērš uzmanību tam, ka, ja students piesakās valsts galvotajam kredītam studiju maksas segšanai, to, vai kredīts ir piešķirts, varēs uzzināt tikai pirmā semestra vidū, tādēļ studiju maksa par pirmo semestri visticamāk būs jāiemaksā pašam. Citādāki nosacījumi ir studiju kredītiem, ko piedāvā komercbankas, kam ir lielāka procentu likme, kā arī tie ir jāsāk apmaksāt jau mācību procesā, tomēr tie dod iespēju neizguldīt savus līdzekļus pirmā semestra mācību maksas segšanā.

Latvijas Studentu apvienība no 17. jūlija līdz 10. septembrim sniedz konsultācijas topošajiem un esošajiem studentiem par augstākās izglītības studiju procesiem, tādēļ ikviens, kam rodas problēmas vai jautājumi, var zvanīt uz LSA informatīvo tālruni 67216061, rakstīt uz e-pastu uzzini@lsa.lv vai saņemt skype konsultācijas (lietotājvārds: uzzini.lsa). Konsultāciju laiks - darbdienās no 9:00 – 18:00, sestdienās, svētdienās no 10:00 – 16:00.

Latvijas Studentu apvienības mērķis ir pārstāvēt Latvijas studentus un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

Reflektantu informatīvā kampaņa tiek rīkota ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas un Izglītības satura un eksaminācijas centra atbalstu. Tās saturs tiek veidots ar Valsts izglītības aģentūras un Nacionālās izglītības iespēju datu bāzes (NIID.LV) atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV