Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Cēsīs notiks Baltijas ceļa 20.gadskārtai veltīti pasākumi

Ieva Karlsberga, 28.07.2009. 09:58

18.augustā ar izstādi Cēsu novada pašvaldības ēkā Cēsīs sāksies pasākumi, kas veltīti Baltijas ceļa 20.gadskārtai. 22.augustā Vienības laukumā notiks pasākums "Baltijas ceļam 20 gadi Cēsīs", kurā tiks iedegta Baltijas vienotības uguns.

Cēsu pašvaldības aģentūras "Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs" speciālistu sagatavotajā izstādē no 18.augusta līdz 4.septembrim būs apskatāmas Baltijas ceļa liecības un dalībnieki.

22.augustā plkst.17.00, skanot pilsētas baznīcu zvaniem, sāksies svinīgs pasākums "Baltijas ceļam 20 gadi Cēsīs", kurā Baltijas Asamblejas pārstāvji ar pateicības diplomiem un Asamblejas medaļām apbalvos Baltijas ceļa aktīvākos organizatorus no deviņiem Vidzemes novadiem.

Uz svinīgo pasākumu no plkst.16.45 aicinās Cēsu skolēnu pūtēju orķestris un pasākuma noslēgumā Cēsu kori sadziedāsies ar pasākuma dalībniekiem.

1989.gada 23.augustā ap diviem miljoniem cilvēku sadevās rokās, izveidojot kopīgu un vienotu Baltijas ceļu no Tallinas līdz Viļņai. Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Reirs: "Pirms 20 gadiem mēs - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji - sadevāmies rokās un vienojāmies dvēselēs, lai no Tallinas līdz Viļņai veidotu brīvības ceļu. Ar kopīgu dziesmu un vienotībā mēs paudām nesatricināmu gribu pēc brīvības, pašnoteikšanās un demokrātijas, tādejādi ne tikai sev, bet arī pārējai pasaulei apliecinot savu garīgo spēku, kā arī mūsu cilvēku un demokrātijas potenciālu."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV