Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Nigērijas ziemeļos policijas un islāmistu sadursmēs nogalināti vismaz 150 cilvēki

LETA--NEWSRU, 28.07.2009. 10:20

Otro dienu turpinoties policijas un islāmistu sadursmēm, Nigērijas ziemeļos nogalināti vismaz 150 cilvēki, no notikumu vietas ziņo raidorganizācijas BBC korespondents.

Pirmdien sadursmes notika Maiduguri, Potiskumā un Vudilā, kur kaujinieki uzbruka policijas iecirkņiem. Viens no iecirkņiem tika aizdedzināts, un, kā stāsta aculiecinieki, policijas ēka līdz ar kaimiņos esošajām mājām ir pilnībā iznīcināta.

Simtiem iedzīvotāju, baidoties no kaujiniekiem, ir pametuši savas mājas.

Tikmēr Bauči, kur svētdien sākās sadursmes, kurās nogalināti vismaz 40 cilvēki, varasiestādes izsludinājušas komandantstundu.

Aculiecinieki vēsta, ka Maiduguri kaujinieki uz ielām slepkavo cilvēkus, kurus turpat izvilkuši no automašīnām. Ielas, kurās tagad patrulē policija un armija, kas cenšas apslāpēt nemierus, esot nosētas ar līķiem.

Nemierus izraisījis islāmistu ekstrēmistu līdera Muhammeda Jusufa aicinājums vērsties pret Rietumu tipa izglītības sistēmu, kas, viņaprāt, esot pretrunā ar islāmu.

Musulmaņu un kristiešu skaits starp Nigērijas iedzīvotājiem ir aptuveni vienāds.

Bauči, kur svētdien sākās sadursmes, ir viens no 12 pamatā musulmaņu apdzīvotajiem štatiem Nigērijas ziemeļos, kas 2000.gadā sāka daļēji īstenot šariata likumus, izraisot valstī starpkopienu konfliktus, kuri prasīja tūkstošiem dzīvību.

Sadursmēs starp kristiešu un musulmaņu bandām, kuras pagājušajā gadā Džosā valsts vidienē izraisīja neapmierinātība ar vēlēšanu rezultātiem, gāja bojā vairāki simti cilvēku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV